Íme II. Erzsébet királynő kedvenc pogácsájának receptje

lekváros pogácsa
Vágólapra másolva!
Darren McGrady, az egykori királyi séf létrehozott egy YouTube-csatornát, ahol azokat a recepteket osztja meg, amelyeket évekig készített a királyi családnak. Elárulta, hogy bárhová is utaztak a királynővel, ő mindig leült délután teázni, és mindig igényelte kedvenc pogácsáját. Ráadásul mindig máshogy! Egyszer mazsolával, egyszer anélkül. Most pedig nekünk is lehetőségünk van elkészíteni ezt a fenséges receptet.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Getty Images

A királynő pogácsája

Hozzávalók:

  • 442 g liszt
  • 113 g puha vaj
  • 100 g + 1 evőkanál cukor
  • 4 teáskanál sütőpor
  • 1 tojás
  • 240 ml tej
  • 150 g mazsola, opcionális
  • egy tojássárgája megkenni

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Keverjük össze egy tálban a lisztet, a sütőport, a cukrot, majd morzsoljuk el benne a vajat.
Készítsünk lyukat a keverék közepére, öntsük bele a felvert tojást, a tej ¾ részét és a mazsolát.
Finoman dolgozzuk össze.
Ha a keverék nem áll össze, adjunk még hozzá tejet, és gyúrjuk össze a tésztát.
Tegyük enyhén lisztezett felületre, gyúrjuk még 1-2 percig, azután nyújtsuk ki és szaggassunk belőle pogácsákat.
Tegyük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire, kenjük meg tojássárgájával és süssük 15 percig.
Amint letelt az idő, vegyük ki a sütőből, és most jön a lényeg!
Vágjuk félbe és tegyünk a két fél közé egy vajdarabot, hadd olvadjon rá.
Ezután kenjük meg lekvárral és tejföllel, mint Darren a királynőnek, és már tálalhatjuk is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!