Áztassunk be 190 g aszalt sárgabarackot 30 percre és 150 g kesudiót 4 órára. Amint letelt az idő, keverjük össze aprítógépben 3 evőkanál kókuszreszelékkel, ½ teáskanál citromhéjjal és egy csipet tengeri sóval. Készítsünk belőle golyókat. Ha nem áll össze, akkor tehetünk bele mézet. Tartsuk a hűtőben, három napig fogyasztható.
A csokoládés mentás truffelgolyót imádni fogjuk! Pont olyan egyszerű elkészíteni, mint az előző desszertet. Dolgozzunk össze 6 evőkanál mandulavajat vagy mogyoróvajat egy maréknyi mentalevéllel. Adjunk hozzá 40 g datolyát és 25 g csokoládét. Keverjük simára az aprítógépben, azután készítsünk belőle golyókat. Tegyük a hűtőbe legalább félórára tálalás előtt.
Vegyünk egy csipet fahéjat, 2 evőkanál cukrot és keverjük össze 5 evőkanál vízzel. Forraljuk a keveréket 5-10 percig, közben folyamatosan keverjük. Hámozzuk meg az almákat, tegyük a szirupba és főzzük, amíg megpuhul. Tálaljuk tejszínhabbal és a fahéjas sziruppal, amiben főtt, meglocsolva.
A körtéből szintén könnyű egészséges desszertet készíteni. Vegyünk 6 db körtét, vágjuk félbe a felső harmadánál. Kanalazzuk ki a belsejének egy részét, azután keverjünk össze egy tálban 50 g aprított szőlőt, 1 evőkanál cukrot és 245 g túrót. Töltsük meg a körtéket a keverékkel, tegyük a hűtőbe egy órára és már tálalhatjuk is.