Itt van ez a zsemlerecept, amellyel biztosan lekörözzük a közeli pékségeket, illetve a fokhagymás vaj, amely tökéletes reggelivé avanzsálja az egyszerű zsemlét. Készítsük el még ma!
A tudomány egyre többet vizsgálja az agy és a belek kapcsolatát, illetve a bélbaktériumok egészségre gyakorolt hatását. Ma már világos, hogy a jó bélbaktériumok a barátaink: nemcsak a jó emésztést segítik elő, de még az immunrendszer megfelelő működéséhez is hozzájárulnak.
A belek és a bél-mikrobiom egészségi állapota nagyban befolyásolja az agy egészségi állapotát. Klinikai és más vizsgálatok is bebizonyították, hogy a bél egészségét szolgáló probiotikumok enyhíthetik a szorongást és a depressziót.
A The Wondersmith blog tulajdonosa káprázatos desszerteket készít, amelyek bárkit átvernek. Még sosem volt egy hazugság ennyire édes és szemet gyönyörködtető. A fiatal hölgy tortáit a természet ihlette, és úgy csapnak be, hogy néha fel sem tűnik. Minden ehető, amelyeket a következő képeken látunk.
Az utóbbi időben egyre több kenyeret készítünk, így rengeteg receptet kipróbáltunk már: a lepénykenyeret, a leggyorsabb kenyeret, a kovászos kenyeret, az élesztő nélküli kenyeret, az ízesített kenyereket és még sorolhatnám. Ezúttal egy újabb különleges kenyérféle kerülhet az asztalra.
Stresszhelyzetben az emberek nagy része valamilyen édességhez fordul enyhülésért. Mások ilyenkor gyorskajákkal vagy koffeinnel igyekszenek enyhíteni a szorongást, és persze olyan is akad, aki megiszik egy üveg sört egy stresszes nap után. Tehát pont olyan élelmiszereket fogyasztunk, amelyeket épp el kellene kerülni ebben az állapotban.
A szakemberek szerint, amikor nagyon stresszesek vagyunk, olyan vegyi anyagok szabadulnak fel a testünkben, amelyek miatt a zsíros, cukros ételeket kezdjük el kívánni. Ráadásul nyomás vagy trauma alatt az emberek hajlamosak sokkal többet enni.
A családi összejövetelek – még ha csak a szűk családról van is szó – mindig az étel körül forognak. Gondoljunk a születésnapokra, a karácsonyra vagy a húsvétra. Mindig kerül maradék a hűtőbe, amit másnap vagy harmadnap már nem szívesen eszünk meg. Itt van például a húsvéti sonka. Összegyűjtöttünk tíz módot is a húsvéti sonka felhasználásához.
A borsófőzelék egy csoda: egyrészt hihetetlen egyszerű elkészíteni, másrészt ugyan ki ne szeretné? A hagyományos ízek rajongói különösen örülnek majd ennek a receptnek. Legyen ezúttal borsófőzelék az ebéd!
Annak ellenére, hogy a szezámmag milyen apró, meglehetősen erős. Legalábbis, ami az egészségre gyakorolt hatását illeti. Ugyanis kiváló rostforrás, gazdag fehérjében és csökkentheti a koleszterinszintet. Íme öt ok, amiért érdemes rendszeresen fogyasztani.
Mivel a szezámmag kiváló magnéziumforrás is, így segíthet csökkenteni a vérnyomást. Emellett antioxidánsokat is tartalmaz. Hozzájárulhat a csontok egészségéhez. Nemcsak magnézium, hanem mangán, cink és kalcium is van benne.
Amikor a kertben sétálgatva belebotlunk a sárga pitypangokba, eszünkbe sem jutna, hogy megegyük. Pedig a leveléből isteni salátát készíthetünk, a virágából pedig mézet vagy szirupot – ahogy tetszik. Próbáljuk ki ezt az édes, különleges ízvilágú receptet!
A krumplis tészta szintén egy hagyományos magyar fogás, mindössze negyven percre van szükség az elkészítéséhez. Olyan alapanyagokat tartalmaz, amelyek mindenki kamrájában megtalálhatóak voltak nagyszüleink idejében: tészta, krumpli, hagyma és természetesen sertészsír. Lássuk, hogyan készül a tökéletes krumplis tészta.
Az ételek nemcsak arra szolgálnak, hogy megtöltsük vele a hasunkat; táplálékot nyújtanak és energiát adnak, így óvnak meg a betegségektől. Az egészségtelen ételek, amelyekben egyáltalán nincs tápanyag, drasztikusan rombolhatják az egészséget. A rossz táplálkozás számos betegség kiváltó oka lehet, mint az elhízás, a szívbetegségek, az anyagcsere-rendellenességek stb.
Szerencsére az egészség helyreállítható. Ha hosszú, egészséges életet szeretnénk élni, akkor szervezzük át a táplálkozásunkat. A Royal Society of Medicine folyóiratában nemrég közzétett tanulmány szerint azoknál a vidéki embereknél, akik megmaradtak a helyben termelt alapanyagok fogyasztásánál, sokkal alacsonyabb a halálozási arány.
Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyet érdemes megtenni, amíg tart a járvány. Nemcsak a helyes kézmosásra kell nagyon odafigyelnünk, hanem a konyha tisztaságára és fertőtlenítésére is. Arról nem beszélve, hogy az otthoni karantén idején a konyhát is többet használjuk. Tegyünk meg mindent, hogy távol tartsuk a kórokozókat!
Az ananász az egyik legkedveltebb trópusi gyümölcs világszerte. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, akár egészben, akár turmixként, akár lé formájában fogyasztjuk, élvezhetjük egészségre gyakorolt jótékony hatásait. Nemcsak az emésztésre, hanem a látásra és a vérnyomás szabályozására is pozitív hatással van. És ez csak néhány ok a sok közül.
Akár turmixként fogyasztjuk, akár leszűrjük, és lé formájában isszuk meg, kétségtelen, hogy rengeteg vitamint viszünk be vele a szervezetünkbe. Ráadásul mindössze néhány perc leforgása alatt. Ezért szeretjük annyira a gyümölcsturmixokat. És még egy-két zöldséget is elrejthetünk benne, hogy tovább fokozzuk az immunitást. Töltsük fel a szervezetünket vitaminokkal, legyünk tele energiával, és hozzuk ki magunkból a legtöbbet a nap folyamán.
A limeos pite egy citrusos, frissítő, édes desszert, amely még egy borús napot is tökéletessé tud varázsolni. Mindössze 20 perc alatt elkészül, csak arra kell várni hosszabb ideig, hogy megkössön a hűtőben.
Még egy éve sem működött Budapest egyik új fine dining étterme, amikor komoly kihívással szembesült az egész világot megrázó koronavírus-járvány kapcsán. Hogyan működhet egy alapvetően éttermi élményt kínáló hely olyankor, amikor a koronavírus elleni védekezés egyetlen hatékony módja az otthon maradás, az éttermek pedig kizárólag elviteles, házhozszállításos szolgáltatást nyújthatnak? Ezzel persze nem csak Magyarország, hanem a világ összes hasonló étterme megküzd ebben az időszakban.