A kukoricát általában sós vízben szoktuk megfőzni. A szemfülesek néhány fűszernövényt is tesznek a vízbe, de a gasztrofantázia ennyiben ki is merül. Pedig a legfinomabb kukorica egyáltalán nem vízben fő. De akkor vajon miben?
Az ízületi gyulladás tünetei meglehetősen kellemetlenek. Noha a legjobb döntés orvoshoz fordulni ebben az esetben is, nem árt a táplálkozásunkat is átgondolni, és egy megfelelő étrenddel kiegészíteni az orvosi kezelést.
Tudniillik vannak olyan élelmiszerek, amelyek jótékony tulajdonságaiknak köszönhetően segíthetnek kezelni a gyulladást, ám olyanok is, amelyek viszont fokozzák a fájdalmat.
A cseresznye felhasználásához első lépésként muszáj kimagoznunk azt, hogy fel tudjuk használni bármilyen receptben is. De kinek van kedve órákat ezzel tölteni, miközben a könyökén folyik a cseresznyelé? Senkinek. Még jó, hogy számtalan módszer létezik a cseresznye kimagozására könnyen és egyszerűen.
A németországi, Hohenheimi Egyetem régészei az eberdingen-hochdorfi kelta település maradványai között találták meg az eddigi legrégebbi ilyen leletet, egy elszenesedett tönkölyszemet. Felfedezésükről a Journal of Archaeological Science című tudományos folyóiratban számoltak be.
Az aszalt tönköly lényege, hogy a termés betakarításával nem várják meg, míg a tönkölyszemek megérnek, hanem egy hónappal korábban leszüretelik, majd az éretlen szemeket tölgyfatűz fölött megaszalják, de nem őrlik liszté, hanem főzve fogyasztják.
Sörből kenyér? Igen! Sörkenyeret készíteni nagyon egyszerű. Annyira, hogy nehéz elrontani, ezért bárki megpróbálkozhat az elkészítésével. Mindössze négy hozzávalóra van szükségünk, amelyek talán még a kamrában is megtalálhatók. Így megspórolunk egy utat a szupermarketbe.
Az alma körülbelül egy hétig marad friss szobahőmérsékleten, a hűtőben egy-két hónapig. Ez nem azt jelenti, hogy nem tárolhatjuk a pulton, például egy gyümölcskosárban, csak ebben az esetben érdemes néhány napon belül megenni.
Fontos azonban, hogy ne tároljuk az almát más gyümölcsökkel együtt, mert az alma etilén gázt bocsát ki, amely érésfokozó. Így az almával együtt tárolt gyümölcsök gyorsabban megromlanak, mint egyébként.
Kövesse ennek az egyszerű sajttortának a lépéseit, és nyűgözze le a családot vagy a vendégeket a végeredménnyel. Nagyon egyszerű elkészíteni, és még sütni sem kell. Félóra alatt készen van, csupán egy plusz órát kell állnia a hűtőben, hogy megkössön. Isteni lesz a végeredmény, és az eper se megy kárba a pulton.
Az eper az egyik kedvenc bogyós gyümölcsünk, bár a málnát is imádjuk. A szezon elején még csillogó szemekkel figyeljük az első piros szemeket, azonban a szezon végéhez közeledve kezdünk túltelítődni az édes bogyós gyümölcsökkel.
Kár lenne hagyni, hogy tönkremenjen, de már nincs kedvünk több epres piskótát sem sütni. Ezt a helyzetet meg tudjuk menteni azzal, ha egyszerűen lefagyasztjuk az epret és a málnát.
Ha étterembe vagy kávézóba megyünk, általában a kedvenc kávénkat kérjük. Ez az, amit ismerünk, amit szeretünk. De mi van akkor, ha valami újdonságra vágyunk? Átböngésszük az itallapot, és rájövünk, hogy a kávénevek feléről sem tudjuk, mit is jelent pontosan. Összegyűjtöttük a kávéneveket az itallapról, hogy legközelebb már tudja, melyik név mit takar.
Sokunk kávéval vagy teával indítja a napot, ám vannak olyanok is, akik a citromos vízre esküsznek. Nincs kétség afelől, hogy a citrom ízletes és tápláló, a C-vitamin egyik leggazdagabb forrása, amely erősíti az immunrendszert.
A citrom káliumban is gazdag, amely nélkülözhetetlen tápanyag a szív egészsége szempontjából. Segít szabályozni a vérnyomást, ezáltal a szövődmények kialakulásának a kockázatát is csökkenti. De milyen további előnyei vannak még? Miért érdemes citromos vízzel indítani a napot?
Rengeteg isteni finomság készülhet faszénen, de mind közül a kedvencünk mégis a kürtőskalács. A piacok és a vásárok kedvenc édessége végre hozzánk is ellátogathat. Nagyon egyszerű elkészíteni, bátran próbálkozzunk meg vele.
Először kaptak Michelin-csillagot szlovén éttermek: két csillagot a Hisa Franko, öt étterem pedig egy-egy csillagot. Ana Rost, a Hisa Franko étterem séfjét 2017-ben a világ legjobb női konyhafőnökének választották. "Ez egy olyan páratlan sikertörténet, amely folytatódni fog, ezt megígérhetem" – mondta Ros, miután elnyerte a kulináris világ Oscar-díját.
Nagymamáink pontosan tudták, hogy amit nyáron betakarítanak, azt érdemes eltenni télire. Hiszen akármennyire szeretjük is a gyümölcsöket, képtelenség megenni annyit belőlük, hogy ne menjenek tönkre a fán vagy a konyhában. Gyümölcslekvárt készíteni nem nagy ördöngösség, ezért minimális konyhai tapasztalattal is érdemes megpróbálkozni vele.
Azok számára, akiknek fontos az egészséges étrend, a zöld leveles zöldségek és saláták mindig remek választásnak bizonyulnak. Kiválóan alkalmasak a fogyókúrázók számára, de azoknak is, akik nem diétáznak, hiszen tele vannak tápanyagokkal. Töltsük fel a kamrát ezekkel az ínycsiklandó alapanyagokkal, és tegyük izgalmasabbá az étrendünket.
Idén tizenhárom cukrászat és kézműves fagylaltműhely jelentkezett a Balaton Fagyija 2020 címért. A zsűri döntött: a Bagaméri Fagylaltozó kapta a címet. Három különdíjas is született.