1. A vízitorma egy nagyon tápláló alapanyag, ásványi anyagokban, különösen K-vitaminban gazdag.
Ízletes választás salátákba vagy köretként is.
2. A spenót sokoldalú élelmiszer. A legjobb, ha salátát készítünk belőle, de egy finom turmix alapanyaga is lehet. Sőt, a szendvicsekben és az omlettekben is megállja a helyét.
3. A római saláta gazdag kalciumban, káliumban és vitaminokban is. Készíthetünk vele cézár salátát, hamburgert, de szendvicseket is.
4. A kelkáposzta nagy népszerűségnek örvend az utóbbi időben, hiszen rendkívüli tápértéke van. Készíthetünk belőle ropogós csipszet és zöld turmixot is.
5. A jégsalátának magas a víztartalma, ezért olyan kiváló alapanyag egy diétában. Készítsünk belőle salátát, turmixot, adjuk hozzá a szendvicsekhez,
vagy egyszerűen együk a reggeli tojás köreteként.
6. A hagyományos saláta lágy és ízletes. Tekercsek, wrapok, hamburgerek és saláták kedvelt alapanyaga. Cukros, ecetes vízzel tálalva isteni köret is lehet belőle.