A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ezért nem ajánlott a késő esti órákban enni

evés, étkezés, éjjel, éjszaka, eszik este
Vágólapra másolva!
Miközben a késő esti órákban még a tévé előtt ülünk vagy dolgozunk, bizony könnyen megéhezhetünk. Persze nincs mit tenni, irány a konyha! Muszáj találnunk valamit, amivel elhallgattathatjuk korgó gyomrunkat. Egy valamire azonban nem gondolunk: hogyan hat a késő esti étkezés a szervezetünkre?
Vágólapra másolva!

A legújabb orvosi tanulmányok kimutatták, hogy a késő esti étkezés magasabb vércukor- és koleszterinszinttel párosul. Arról nem beszélve, hogy ha a szervezet nem használja fel a bevitt kalóriát, az zsírként raktározódik el. Ennek oka, hogy az emésztés és az anyagcsere is lelassul.

Tehát, ha a fogyás a célunk, akkor mindenképp érdemes elkerülni a késő esti étkezéseket.

Ráadásul, ha az ember késő este még eszik, nagy a valószínűsége, hogy később alszik el, ami megzavarhatja az alvásciklusát. Többek között ez is oka lehet az éjszakai álmatlanságnak.

Forrás: Shutterstock

Az emésztés is lelassul, nem tudjuk maradéktalanul megemészteni az ételt, ami gyomorpanaszokhoz vezethet.

Így adott a kérdés: mit tehetünk, ha hosszúra nyúlik a munkanap?

Egy kiadós vacsora után már valószínűleg nincs szükségünk több ételre. Ha mégis azt érezzük, hogy majd kilyukad a gyomrunk, vagy kihagytuk a vacsorát,

válasszunk rostban gazdag ételeket,

és maradjunk távol a szénhidrátoktól. A rostban gazdag élelmiszerek fokozzák a teltségérzetet, ráadásul javítják az emésztést is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!