Málnát nemcsak akkor fogyaszthatunk, ha szezonja van, hiszen lefagyasztva egész évben élvezhetjük. A málna a C-vitamin és más tápanyagok kiváló forrása, fokozhatja az immunrendszer egészségét, segíthet fiatalon tartani a bőrt. És ez csak egyetlen ok, amiért nem szabad hagyni kárba menni. Fogyasszunk rendszeresen málnát, míg tart a szezonja, a maradékot pedig fagyasszuk le!
Nyílt zsűrizésen dőlt el, melyek Magyarország legjobb kenyerei. Ötfős szakmai zsűri választotta ki a döntőbe jutott kenyerek közül azt, amely a szigorú bírálati szempontoknak a legjobban megfelel. A Magyar Pékszövetség idén kilencedik alkalommal hirdette meg Kenyérversenyét.
Két kategóriában – Szent István napi kenyér és Innovatív kenyér – mérettethették meg termékeiket a magyar pékek. Hogy végül melyek lettek a kategóriájukban a legjobbak, csak augusztus elején, az állami ünnepségek központi sajtótájékoztatóján, a Parlamentben derül ki.
Betiltják a kutyahús kereskedelmét a híres 12. századi templomegyüttesnek, Angkorvatnak otthont adó kambodzsai tartományban.
Nincsen nyár fagylalt nélkül. A hideg, édes desszert a meleg nyári hónapokban igazi felfrissülés a gyerekek és a felnőttek számára egyaránt. Csakhogy a fagylaltok legtöbbször sok cukrot tartalmaznak, ami egy diétában nem állja meg a helyét.
Ha netán túlzásba visszük a fogyasztását vagy elcsábulunk, azonnal jön a bűntudat. Ezért összegyűjtöttünk hét isteni jeges desszertet, ami ugyanolyan finom, ugyanolyan hűsítő, mint a hagyományos fagylalt, ám kevesebb cukorral, természetesen.
Ha visszaemlékszünk nagymamáinkra, akkor pontosan tudjuk, milyen nagy feladat lekvárt főzni. Felkötötték a kendőt, a kötényt, és majd egy teljes nap sürögtek a konyhában – még a legnagyobb nyári melegben is. Sokunkat épp ez riaszt vissza a lekvárfőzéstől. Ez a recept azonban zseniális! Nem kell órákig izzadni a tűzhely felett, ráadásul a végeredmény is mennyei!
Egyesek állítják, a hústermelés negatív hatással van a környezetre, ezért az lenne a legjobb, ha abbahagynánk az állati hús fogyasztását. Ez az oka annak, hogy az alternatív húspiac virágzásnak indult.
Számos új technológiával sikerült előállítani növényi alapú húst, amely ízében és textúrájában is a valódi húst idézi. Egy izraeli székhelyű vállalat, a Redefine Meat, szintén forradalmasította a húsfogyasztás piacát.
A tojásos nokedli egy könnyű nyári étel, amelyet az édes ecetes saláta jól kiegészít. A variációk végtelenek, mindenki hozzáteheti a saját ízlésének megfelelő extrákat. Meghinthetjük például apróra vágott petrezselyemmel, vagy sült szalonnával. Az ecetes saláta azonban minden esetben szinte kötelező.
Piszke, egres, köszméte, brüszke, püszke, és még sorolhatnám a neveit. Bárhogy is hívjuk, mind ugyanarról a zöldes-sárgás, néha pirosas, lédús bogyós gyümölcsről beszélünk. Húsa egyszerre édes és savanykás, ráadásul tele van vitaminokkal és tápanyagokkal.
Ennek ellenére mégsem kap annyi figyelmet, amennyit megérdemelne; meglehetősen keveset fogyasztunk belőle. Kattintson a képre, galéria nyílik a piszke csodás tulajdonságaival! Nézze meg, miért lenne érdemes többet ennünk belőle!
Miért választják a hangyák a vajat a margarin helyett? Érdemes a zsírokat száműzni a táplálkozásunkból, hogy ne hízzunk el? Tényleg csak egy hajszál különbözteti meg a margarint a műanyagtól? Rengeteg mítosz terjeng a gyakran démonnak kikiáltott margarin kapcsán, de most segítünk megfejteni a városi legendák hátterében álló magyarázatokat.
Javában tart a meggyszezon, minden boltban és piacon beszerezhető ez a mélybordó színű, édes-savanykás gyümölcs, amely tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal. Természetesen jótékony hatásai akkor érvényesülnek a legjobban, ha nyersen fogyasztjuk, de készíthetünk belőle süteményeket, hideg leveseket vagy épp hűsítő turmixot, fagylaltot is.
A meggy igazi szupergyümölcs. 17 típusú antioxidánst és rengeteg élelmi rostot tartalmaz. Frissítő hatású, segíti a jó alvást és lassítja az öregedést. Hozzájárul a szervezet cukorszintjének és vízháztartásának optimális működéséhez, hatékony alapja a méregtelenítőkúráknak is.
Amennyiben szeretnénk tovább frissen tartani élelmiszereinket, azonnal a fagyasztóhoz fordulunk segítségért. Igen ám, csakhogy idővel helyszűkében leszünk, ezért érdemes átgondolni tárolási szokásainkat. Ha például kiszorítjuk a tasakokból a levegőt, kisebb helyen elférnek az alapanyagok a fagyasztóban.
Ki egresnek, ki köszmétének, ki piszkének ismeri, valójában azonban ugyanarról a gyümölcsről beszélünk. Nem jár neki annyi figyelem, mint amennyit megérdemelne, pedig nagyon sokrétű és tele van vitaminokkal. Ideje meglátni benne a lehetőséget! Készítsünk hát piszkelevest ebédre!
Az uborka rengeteg tápanyagot, növényi vegyületeket és antioxidánsokat tartalmaz. Alacsony kalóriatartalmú, sok víz és oldható rost van benne, így ideális hidratáló és még a fogyást is segítheti. Összeszedtünk nyolc okot, amiért a kerti uborka lesz ezentúl a kedvenc nyári zöldségünk.
Ehhez a recepthez mindössze tésztára, paradicsomszószra, sajtra és paprikára van szüksége. Na meg persze egy kis borsra, sóra és bazsalikomra. Tulajdonképpen csak össze kell dobnia az alapanyagokat, és már mehet is a sütőbe. Így varázsolhat könnyen és gyorsan ebédet az asztalra. Nézze meg a videót!
A málnás és fehér csokoládés muffin remek választás reggelire, uzsonnára, de akár még vacsora utáni finomságként is. A friss málna és az édes fehér csokoládé kiváló párost alkotnak együtt, nemcsak a gyerekeket veszik le a lábukról, hanem a felnőtteket is. Nem is húzom tovább az időt, már mutatom is ennek a könnyű muffinnak a receptjét, amely egy kis vigasztalást nyújt az esős napokon.