Amikor Danny Trejót a siker titkáról kérdezték, egyszerűen csak azt felelte:
A jó étel. Nincs titok. Ha híresség vagy, akkor az emberek képért vagy autogrammért jönnek az étteremben. De ha az étel nem jó, akkor többé nem térnek vissza.
Azt mondja, sok olyan hűséges vendége van, akik hetente többször is ellátogatnak az étterembe.
És hogy miért pont a taco áll új könyvének és éttermének középpontjában is?
A taco annyira sokoldalú. Bármit megtehetsz vele, kivéve egyet: ne nyomj rá ketchupot.
Danny szakácskönyve azonban nemcsak taco-, hanem fánkrecepteket is tartalmaz. Összesen 75 recept van benne, most mi is kipróbálhatjuk az egyiket.
Hozzávalók:
* A kesudiókrémet elkészíthetjük 2 bögre kesudióból, 1 lime levéből, 1 citrom levéből, valamint 1 és ½ teáskanál sóból.
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Távolítsuk el a karfiol szárát, daraboljuk fel a zöldséget.
Tegyük egy olajjal kikent tepsire, sózzuk, borsozzuk és süssük körülbelül 30 percig.
Vegyük fel a sütő hőmérsékletét 220 fokra, és süssük még 10 percig.
Amint elkészült, vegyük ki a sütőből és tegyük félre.
Közben a cső kukoricát pirítsuk meg a gáztűzhelynél a láng felett egy húscsipesz segítségével.
Amint jól megpirult, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk le róla a kukoricadarabokat.
Készítsük el a tacókat.
Melegítsük elő a sütőt 120 fokra.
Rakjuk össze a trotillákat, tekerjük alufóliába, majd tegyük a sütőbe 15 percre.
Amint letelt az idő, vegyük ki a lapokat a sütőből, majd kenjük meg egyesével a kesudiókrémmel, szórjunk rá a karfiolból és a kukoricából.
Szitáljunk rá még egy kis kesudiókrémet, majd jöhet a savanyított hagyma és a koriander.
Már fogyaszthatjuk is!