A gáztűzhely az egyik olyan terület a konyhában, amely könnyen fertőzések és szennyeződések táptalajává válhat. A szakértők azt javasolják, hogy minden főzés után tisztítsuk meg mosószeres vagy ecetes vízzel.
Nagyon jól lehozza a koszt a citrom és a só is.
Az ön konyhájában is megvan a helye a gyümölcsöknek? Egy állványos tárolóban tartja? Netán egy kosárban? Bárhogy is, mosás előtt kerülnek a tárolóra, ezért érdemes gyakran áttörölni sós és citromos vízzel a szennyeződések miatt.
Az alapanyagok megtisztítása épp olyan fontos, mint a felületek tisztán tartása. A gyümölcsöket és a zöldségeket ne csak úgy mossuk meg, hogy a folyó víz alá tesszük. Dörgöljük át a kezünkkel vagy szivaccsal, amennyire csak tudjuk. Ezután tegyük a megtisztított pultra.
A hűtő zöldséges fiókja, a cukortartó, a liszttartó és még sorolhatnám azokat a tárolókat, amelyekről hajlamosak vagyunk elfeledkezni.
Bizonyos időközönként érdemes átmosni citromos és sós vízzel ezeket is.
Illetve figyeljünk rá, hogy az alapanyagokat csak akkor tegyük a tárolóedényekbe, ha teljesen megszáradtak. Ezzel lecsökkenthetjük a romlás veszélyét.
Turmixgépek, keverők, a hűtő, a mikró, a sütő, a grill, a kenyérpirító és még sorolhatnánk. Szennyeződések táptalaja lehet, ha elhanyagoljuk. A mikrót se felejtsük el rendszeresen tisztítani, ne várjuk meg, míg hetek vagy hónapok telnek el. Egyszerűen melegítsünk fel benne egy kis ecetet és töröljük le a szennyeződéseket.