Hozzávalók:
100 g hideg, sózatlan vaj, apróra vágva
100 g liszt
100 g reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
Egy konyhai robotgépben dolgozzuk össze a vajat, a sajtot és a lisztet.
Ha egy kicsit divatosabbá és ízletesebbé akarjuk tenni, adhatunk hozzá csilipelyhet vagy rozmaringot, de kakukkfüvet is tehetünk bele ezen a ponton.
Adjunk hozzá egy kis vizet is, majd újra dolgozzuk össze.
Akkor jó, ha gyúrható tésztát kapunk.
Osszuk kétfelé, csomagoljuk be, és tegyük 15 percre a hűtőbe.
Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Vegyük ki a tésztát a hűtőből, nyújtsuk ki, majd pogácsaszaggatóval vagy sütiformával szaggassuk ki.
Sorakoztassuk egy sütőpapírral kibélelt tepsire, szórjuk meg reszelt sajttal vagy apróra vágott fűszernövénnyel és süssük 10 percig.
Hűtőszekrényben 4 napig eláll.