10 egészséges zsírban gazdag alapanyag, ami bizonyítja, hogy a zsír nem rossz

mandula
Vágólapra másolva!
Az egészséges zsírtartalmú alapanyagok nemcsak a jóllakottság érzését növelhetik, de számos pozitív hatásuk is van. Kezdjük azzal, hogy az agyunk több, mint 60%-a zsír, tehát ezen alapanyagok fogyasztásával fokozhatjuk a koncentrációs képességünket. Létfontosságú szerepet játszik számos testfunkcióban és folyamatban, ráadásul energiát biztosít. Sok más tápanyag is van ezekben az élelmiszerekben, mint a rostok, a fehérjék, ásványi anyagok és vitaminok.
Vágólapra másolva!

A zsírokat általában két csoportba osztjuk laikusként: jó és rossz zsírok. A jó zsírok a telítetlen zsírsavakat jelölik, amelyből van egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen.

Ez utóbbi csoportba tartozik például az Ómega-3 és az Ómega-6 zsírsav.

Vannak továbbá a transzzsírok, amelyek fogyasztásától óva intenek, illetve a telített zsírok, amelyek állati eredetű termékekben találhatók.

Mi most olyan élelmiszereket gyűjtöttünk össze, amelyek telítetlen zsírsavakban gazdagok. Sőt, arra is adunk tippeket, hogyan fogyassza őket. Kattintson a képre, galéria nyílik!

avokádó krém Két finom és könnyen elkészíthető mártogatós
dió
mandula Minden, amit a manduláról tudni érdemes
rákgyilkos ételek
chiamag
olíva bogyó olívaolaj
lenmag
tökmag
napraforgómag Orvosi tanácsok az őszi vitaminraktározáshoz - ezekre figyelj!
kendermag
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!