Emlékszem, mennyire imádtam, amikor általános iskolában lekváros bukta volt az ebéd a menzán. Úgy vártuk, mint a Mikulást december elején, ez volt a napunk fénypontja. Azóta is az egyik kedvenc finomságom, imádom, hogy ilyen puha és édes. Nagyon könnyű elkészíteni, ezért egyértelmű volt, hogy felnőtt fejjel eltanulom majd a nagyitól a receptet.
Az egészséges zsírtartalmú alapanyagok nemcsak a jóllakottság érzését növelhetik, de számos pozitív hatásuk is van. Kezdjük azzal, hogy az agyunk több, mint 60%-a zsír, tehát ezen alapanyagok fogyasztásával fokozhatjuk a koncentrációs képességünket.
Létfontosságú szerepet játszik számos testfunkcióban és folyamatban, ráadásul energiát biztosít. Sok más tápanyag is van ezekben az élelmiszerekben, mint a rostok, a fehérjék, ásványi anyagok és vitaminok.
Egy prágai kávézó, a The Black Madonna, egyedülálló ötlettel állt elő. Mivel a világon minden a koronavírus körül forog, úgy döntöttek, készítenek egy koronavírus alakú desszertet. Azonnali siker lett a vendégeik körében.
Christine Bailey, a The Brain Boost Diet Plan könyv szerzője, egyszerű tippeket ad hangulatunk fokozására. Az ősz beköszöntével a napos órák száma is egyre jobban csökken, ami rányomja a bélyegét a hangulatunkra és a közérzetünkre.
Sokat esik az eső, szürke az idő, mi pedig észrevétlenül azonosulunk az időjáráshoz. A rossz hangulat és a depresszió bármely korosztályt érintheti. Ha motivációhiánnyal vagy lelkesedéshiánnyal küzdünk, akkor mindenképp érdemes átgondolni az étrendünket.
Ha előkerül a teafű a szekrényből, akkor általában vízbe áztatjuk, így készítünk belőle teát. Egy kis citromlé, egy kis méz, és máris ihatjuk a finom, meleg italt. Szinte vágyjuk ezeken a hideg napokon! Igen ám, csakhogy egy kis fantáziával még finomabb italt varázsolhatunk elő az egyszerű teafüvekből.
Ebben a rohanó világban egyre nagyobb kihívás a testi és lelki egészség egyensúlyának megteremtése. Ez persze nem azt jelenti, hogy lehetetlen. Mindössze meg kell tanulnunk egészségesen választani és egészséges szokásokat beépíteni a mindennapjainkba.
Összegyűjtöttünk néhány könnyen és gyorsan elkészíthető italt, amely nemcsak egészséges, de még a memóriánkra is pozitív hatással van, amely egy nehéz napon különösen nagy előny.
A karamellás alma egy finom csemege, amelyet az év ezen időszakában szívesen fogyasztunk. Hihetetlenül könnyű elkészíteni, és nemcsak a gyerekek lesznek oda érte, hanem mi, felnőttek is. Próbáljuk ki!
Azt már tisztáztuk, hogy a sütőtök az ősz egyik sztáralapanyaga, és azt is, hogy isteni édességeket és főételeket készíthetünk belőle. Ám mielőtt ideáig eljutnánk, felmerül egy kérdés: hogyan pucoljuk meg könnyen, gyorsan és egyszerűen?
Mivel az előkészítésről még nem esett szó, most itt az ideje. Nézze meg a videót, és lesse el a benne lévő trükköt! Sokkal egyszerűbb megpucolni a sütőtököt, mint gondolná.
Van, aki a nagy gombócokkal készült grízgombóc levest, van, aki a májgombóc levest szereti jobban. De tudta, hogy létezik sajtgombóc leves is? Próbálja ki ön is!
Újabb meglepő konyhai tippeket gyűjtöttünk össze, amelyekkel sokkal szórakoztatóbb lehet a főzés. Arról már nem is beszélve, mennyivel könnyebb így az élete az elfoglalt háziasszonyoknak. Ilyen könnyű apróra vágni a petrezselymet kés nélkül, kifőzni a tésztát ezzel az új módszerrel és zöldséget párolni, ha főzzük a rizst.
Amióta hűvösebb az idő, egyre nagyobb igényünk van a forró italokra és levesekre. Főleg, ha ezek ráadásul az évszaknak megfelelően vannak fűszerezve. Ősszel és télen felértékelődik a tök, a csillagánizs, a fahéj, a gyömbér és egyéb fűszerek, amelyek összekeverve igazán ínycsiklandóvá teszik ételeinket. Ez az almakrémleves sem lenne az igazi fahéj és csillagánizs nélkül.