Az igazán finom mézeskalács elkészítése egy külön procedúra. Hagyni kell állni a tésztát sütés előtt, majd sütés után és díszítés előtt is. A pihentetés fontos része a folyamatnak, nem érdemes kihagyni csak azért, mert sietünk.
Tényleg az a legjobb, ha rászánjuk az időt, és már napokkal korábban nekifogunk az elkészítésének. Ezt követően már csak a tárolásra kell figyelni, hogy a sütik ne száradjanak ki.
Tegyük őket jól záródó fém- vagy műanyag dobozba, az a lényeg, hogy légmentes legyen.
A legjobb, ha a spejzben tároljuk, ám a szobahőmérsékleten is elállnak, ha jól le vannak zárva. Így nemcsak karácsonykor élvezhetjük, hanem még az új évben is. A gondos tárolás lehetővé teszi, hogy a sütemények ne száradjanak ki, ne keményedjenek meg és élvezhetőek maradjanak.
Extra tipp: Díszüvegben tárolva az ünnepi asztalon is helyet kaphat, ráadásul gasztroajándéknak is kiváló.