Ostoros kaláccsal lesz teljes az ünnep
![kakaós kalács](https://cdn.origo.hu/2023/12/bIb-1Yr_NCbMNfe_DNqugHKyVGk2CQiI1BuivIqOcMI/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU5YmE0OWFiYWE5NDQ4NGViMTdhZTkxNDcwZmFhOGFm.webp)
Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a krémhez:
Elkészítés:
Keverjük a langyos tejhez a cukrot, futtassuk fel benne az élesztőt.
Keverjük és jól dolgozzuk össze a tészta hozzávalóit az élesztős tejjel együtt.
A dagasztott tésztát tegyük félre, és hagyjuk a duplájára kelni.
A krém elkészítéséhez keverjük össze a vajat a cukorral és a kakaóporral.
Osszuk fel hat részre a megkelt tésztát, és nyújtsuk ki őket.
Kenjük meg a krémmel, majd tekerjük fel egyesével.
Osszuk ketté, így kapunk 3-3 tésztakígyót.
Jól rögzítsük a végeiket, és fonjuk össze.
Kenjünk meg tojással és süssük aranybarnára 190 fokon.