Villámgyors mézeskalács kezdőknek karácsonyra

mézeskalács advent recept
Vágólapra másolva!
Még a gyakorlott szakácsoknak sem könnyű helytállni karácsonykor, hát még a kezdőknek! Sokan nem mernek belevágni az összetettebb receptek elkészítésébe, mert félnek, hogy kudarcba fullad a próbálkozás. Aztán meg jöhet a válságterv, hiszen valamit mégiscsak fel kell szolgálni karácsonykor, legyen szó főételről vagy desszertről. Ám ez a mézeskalácsrecept annyira egyszerű, hogy szinte elronthatatlan. Maximum egy órán belül megvagyunk vele, úgyhogy a haladó szakácsoknak az így nyert idő az ajándék, és a kezdők is bátran hozzáfoghatnak elkészíteni.
Vágólapra másolva!
Mézeskalács. A kép csak illusztráció! Forrás: Ács Bori

Villámgyors mézeskalács

Hozzávalók:

  • 500 g finomliszt
  • 3 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 150 g szobahőmérsékletű margarin
  • 1 tojás
  • 150 g porcukor
  • 4 evőkanál méz

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszert egy tálban.
Adjuk hozzá a margarint, a mézet, a tojást, majd gyúrjuk össze.
Nyújtsuk ki a tésztát, szúrjuk ki a formákat, majd a maradék tésztát gyúrjuk össze újra, és ismét nyújtsuk ki.
Az így kapott formákat tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire, és süssük 180 fokon 10 percig.
Ha diófélékkel vagy aszalt gyümölcsökkel szeretnénk díszíteni, azokat sütés előtt tegyük a sütemények közepére.
De készíthetünk 1 tojássárgája és 200 g porcukor felhasználásával mázat is rá, ezt viszont sütés után nyomjuk rá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!