Íme egy amerikai kenyérrecept 1932-ből, élesztő nélkül
![kenyér](https://cdn.origo.hu/2023/12/cnI176MPLU3LHp8miAczkCM9HDL5TLNXHJ4RWEPUvpQ/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAxNzRmNGU0OTU3ZTRjZGFhNTI2YzUxNWRiMDc0ZWEz.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
Keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd keverjük hozzá a tejet és a mogyoróvajat.
Amint a tészta összeállt, öntsük a keveréket egy sütőpapírral kibélelt kenyérformába, és süssük 1 órán át.
Ha teljesen átsült, vegyük ki, hagyjuk egy kissé kihűlni, és azután szeleteljük.