A legfinomabb házi mozzarella friss zöldhagymával
![mozzarella](https://cdn.origo.hu/2023/12/p4aRD-WfrXxRnQkAViVsMq6CIFaSep5VanwvAkysfnQ/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2I4MzdiNDE0ZTdlODQzNWViYWE1MTA2NjQ0NTM5ZjBj.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Kezdjük el melegíteni a tejet, de ne forraljuk fel.
Amikor már forró, vegyük le a tűzről, és kanalazzuk bele az ecetet. Ettől a tejzsír és a savó különválik.
Szűrjük le az egészet, nyomkodjuk ki még belőle a felesleges levet és tegyük egy tányérba.
Ez lesz a mozzarella.
Szórjuk bele a 2 szál apróra vágott zöldhagymát, és kezdjük el összegyúrni. Ha szétesik, melegítsük fel, és próbáljuk újra. Addig tegyük ezt, amíg végül összeáll.
Jó szorosan csomagoljuk be folpackba, és tegyük a hűtőbe néhány órára fogyasztás előtt. Érdemes lehet egy éjszakát is várni.
Fogyasszuk el 2-3 napon belül.