Miért együnk rendszeresen narancsot?
![narancslé](https://cdn.origo.hu/2023/12/Qd9p6gW09spBwGLOjzxN_pA6u9hSpCSzyPJGXSJXURY/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2E2ZDdlYjAzMDY5ZDQxY2ZhMjJiYjczMzUxZGMzNDI1.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Reszeljük le egy tálba egy fél narancs héját, és fedjük le vizes papírtörlővel.
Forraljunk fel egy nagy lábas vizet, és tegyük bele 1 órára a két narancsot. Forraljuk addig lassú tűzön, még a héjuk is teljesen megpuhul.
Amint letelt az idő, vegyük ki a vízből a gyümölcsöket, és hagyjuk kihűlni.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, és béleljünk ki egy kenyérformát sütőpapírral.
Vágjuk félbe a narancsokat, és turmixoljuk össze.
Keverjük össze egy tálban a narancspürét a liszttel, a sütőporral és a sűrített tejjel. A tejből tegyünk félre egy evőkanállal.
Amikor a tészta teljesen sima lesz, öntsük a tepsibe, és süssük 45 percig.
Ha elkészült, locsoljuk meg az egy evőkanál sűrített tejjel, majd szórjuk meg a narancshéjjal.
Már tálalhatjuk is! Tejszínhabbal még finomabb!