Itt a legfinomabb ribizlilekvár, ami villámgyorsan készen van
![ribizlilekvár](https://cdn.origo.hu/2023/12/6Js09U7is7ctzeffE5cFwzA8Av5tgpERwM9cP8e2LH8/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzIyZTQ1MDRhYTc5ODQ0MzdhYzA3ZjkzODk2ZDA2ZjVl.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Szedjük le a ribizli szárát, tisztítsuk meg jó alaposan.
Szórjuk rá a cukrot, és dolgozzuk össze botmixerrel vagy turmixgéppel.
Passzírozzuk át egy kislyukú szűrőn, majd forraljuk fel a gázon.
Töltsük előre megtisztított befőttesüvegekbe, zárjuk le légmentesen és tegyük száraz dunsztba.
Az eredmény egy kissé kesernyés lekvár valódi ribizliaromával.
Fogyasszuk ízlés szerint!