Rengeteg a bizonytalanság a vírus körül, Felicia Goulet-Miller szerint azonban: ha valaki tüsszent a boltban, a vírus a termékekre kerülhet és néhány óráig képes életben maradni. Ezért fontos, hogy vásárlás során ne nyúljunk az arcunkhoz.
Na, meg persze az is, hogy körültekintően mossuk meg a zöldségeket és gyümölcsöket.
Azzal, hogy folyó víz alatt átöblítjük a gyümölcsöt, nem érünk sokat. Ez ugyanis még a szennyeződéseket és a vegyi anyagokat sem hozza le, amelyeket a héjukra permeteznek.
Tehát a folyamat!
1. Mossuk meg a kezünket jó alaposan fél alkarig szappannal, langyos folyó víz alatt.
2.Mossuk meg a gyümölcsöt szappannal, langyos folyó víz alatt. (Lehet már kapni természetes, bio szappanokat.) Dörzsöljük át jól a kezünkkel a külsejét,
a kemény héjú alapanyagoknál bátran használjunk kefét is.
Akkor is mossuk meg a gyümölcsöt, ha meghámozzuk és megfőzzük, plusz előtte mindenképp mossuk meg a kezünket is! A helyes higiéniai gyakorlat, ideértve az alapanyagok alapos megtisztítását, alapvető fontosságú.