A legjobb benne, hogy mindössze 20 percre van szükség az elkészítéséhez, bár egy éjszakát állnia kell. Nem igényel nagy erőfeszítést, és lenyűgözhetünk vele mindenkit.
Nagyon fontos, hogy a szörphöz a levendulát csakis biztonságos helyről szedjük le. Figyeljünk rá, hogy ne legyen utak, autók vagy permetezett fák közelében.
Próbáljuk ki már ma!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Szedés után távolítsuk el a virágokat a levenduláról, alaposan öblítsük le.
Öntsük a cukrot, a megtisztított citromok héját és a vizet egy tálba, és kezdjük el felforralni.
Akkor lesz kész, ha szirupos állagú keveréket kapunk.
Amint elkészült, keverjük bele a vaníliát, majd rakjuk bele a levendulát, vegyük le a tűzről és fedjük le.
Tegyük félre pihenni egy éjszakára.
Másnap készítsük elő a szörpös üvegeket: mossuk ki, sterilizáljuk.
Szűrjük le a szörpöt, forraljuk újra össze, majd töltsük az üvegekbe.
Tegyük száraz dunsztba párnák, plédek közé 1-2 napra.
Fogyasszuk áfonyával és jéggel.