Használhatjuk fűszerként, levesbetétként, kiváló választás saláták alapanyagaként, de akár öntetnek is. Megforgathatjuk palacsintatésztában, és kisüthetjük úgy.
Porcukorral megszórva imádni fogjuk! Hát még, ha lekvárral tálaljuk!
Ám nemcsak a palacsinta tésztájában forgathatjuk meg, hanem sörtésztában is, amely sörből, tojásból és lisztből készül. És ez még mindig nem minden, hiszen a virágokat megtöltve is ehetjük.
Mossuk meg alaposan, töltsük meg feta sajttal vagy kecskesajttal. Forgassuk meg palacsintatésztában, és süssük ki!
Na, és térjünk vissza a tökvirágos pakorára, amelyet a bengáliak fogyasztanak. A pakora bundában sült zöldség valójában.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Készítsünk sűrű tésztát a liszt, a só, a csilipor, a kömény, a kurkuma, a rizsliszt és víz felhasználásával.
Annyi vizet keverjünk a bele, hogy a tészta sűrű maradjon.
Vegyük a virágokat, mártsuk bele a tésztába, majd süssük ki olajban.