Így lehet tökéletes étel a tök virágából

ehető virágok
Rántott tökvirág
Vágólapra másolva!
A tökvirág egyedi ízének köszönhetően nagyon jól illik a különféle ételekhez, például levesekhez, salátákhoz vagy akár italokhoz is. Dél-Indiában is szívesen eszik, rengeteg ételt készítenek belőle. Különösen a bengáli konyhában népszerű, pakoraként fogyasztják. Zöld csatnival tálalva isteni! Magyarországon egyelőre kevésbé népszerű, ugyanakkor ez a jövőben még változhat. Megmutatjuk, hogyan készítheti el a tökvirágot!
Vágólapra másolva!

Használhatjuk fűszerként, levesbetétként, kiváló választás saláták alapanyagaként, de akár öntetnek is. Megforgathatjuk palacsintatésztában, és kisüthetjük úgy.

Porcukorral megszórva imádni fogjuk! Hát még, ha lekvárral tálaljuk!

Ám nemcsak a palacsinta tésztájában forgathatjuk meg, hanem sörtésztában is, amely sörből, tojásból és lisztből készül. És ez még mindig nem minden, hiszen a virágokat megtöltve is ehetjük.

Mossuk meg alaposan, töltsük meg feta sajttal vagy kecskesajttal. Forgassuk meg palacsintatésztában, és süssük ki!

Na, és térjünk vissza a tökvirágos pakorára, amelyet a bengáliak fogyasztanak. A pakora bundában sült zöldség valójában.

Rántott tökvirág Forrás: Shutterstock

Tökvirágos pakora

Hozzávalók:

  • 20 tökvirág
  • 200 g liszt
  • 1 teáskanál csilipor
  • 1 teáskanál köménypor
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 50 g rizsliszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Készítsünk sűrű tésztát a liszt, a só, a csilipor, a kömény, a kurkuma, a rizsliszt és víz felhasználásával.
Annyi vizet keverjünk a bele, hogy a tészta sűrű maradjon.
Vegyük a virágokat, mártsuk bele a tésztába, majd süssük ki olajban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!