Nagyon egyszerű lefagyasztani a tésztát, könnyű dolgunk lesz. Ugyanakkor néhány alapszabályt érdemes figyelembe vennünk, hogy ne romoljon kiolvasztás után a tésztánk minősége, ne válljon ragacsossá, kezelhetetlenné.
Az élesztővel készült tésztát csak úgy fagyasszuk le, hogy az élesztő még nem futott fel.
Először állítsuk össze a tésztát, ezután rögtön osszuk fel. Nyújtsuk ki a darabokat lisztezett felületen, terítsünk rá zsírpapírt és egyszerűen göngyöljük fel.
Tegyük az egészet fagyasztózacskóba, zárjuk le légmentesen és már mehet is a mélyhűtőbe. Ott hat hónapig őrzi meg szavatosságát.
Kiolvasztás előtt tegyük a hűtőbe 12 órára,
és kezeljük a szokásos módon. Megkelni talán nehezebben fog, ezzel érdemes számolni.