7 jó ok, hogy miért együnk rendszeresen kelkáposztát

kelkáposzta
Vágólapra másolva!
A kelkáposzta egy keresztesvirágú zöldség, a mostanában divatos szuperételek közé sorolható alapanyag – jó okkal. Gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban. Noha megosztja az embereket, érdemes megbarátkoznunk vele, hiszen számos jótékony tulajdonsága van. Mondhatni: ez az alapanyagunk aranyat ér.
Vágólapra másolva!

Kattintson a képre, galéria nyílik! a részletekkel!

különleges grillezett ételek
Kelkáposzta Csempéssz több leveles zöldséget a napi étrendedbe - Finom, gyors és egészséges
kelkáposzta recept
kelkáposzta recept
Ez zsír! Szuperételek: Kamu vagy csodaszer? Kelkáposzta
kelkáposzta
kelkáposzta

Kelkáposztás fetasaláta

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 1 avokádó
  • 1 hagyma
  • 1 marék friss kelkáposzta
  • 3 burgonya
  • 1/3 bögre feta sajt
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 evőkanál pirított tökmag
  • ½ teáskanál torma

Elkészítés:

Pucoljuk meg, majd főzzük meg a burgonyát sós vízben.
Tegyük a fokhagymával együtt egy nagy tepsibe, locsoljuk meg olajjal és süssük 180 fokon 20 percig.
Egy kis tálban keverjük össze a citromlé felét, a felkarikázott hagymát és a káposztát. Sózzuk és borsozzuk.
Turmixoljuk össze a sült fokhagymát, az avokádót, a tormát, a maradék citromlevet és egy kis napraforgóolajat.
Tegyünk hozzá vizet, ha szükséges, sima öntetet kell kapnunk.
Forgassuk bele a kelkáposztához a burgonyát, tálaláskor csepegtessük rá az öntetet, szórjuk rá a pirított tökmagot és morzsoljuk rá a fetát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!