Így lesz puha és gusztusos az újramelegített rizs
![rizs](https://cdn.origo.hu/2023/12/2xMEfTg-OoKla521lEQESeHv5tUmXS_MI21sK2YJYUM/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2E2YTg1ZDEwNTc5NDRiMTVhNWM3MTBhODliMjY2YTVj.webp)
Valljuk be, hogy a másnapos rizs nem túl vonzó. A helyzeten az sem segít túl sokat, ha újramelegítjük, hiszen ettől még nem nyeri vissza frissességét. Vagy mégis? Létezik olyan trükk, amellyel a rizst újra gusztusossá tehetjük? Igen, létezik!
Ez a módszer nagyon könnyű és hatékony. Mindössze annyit kell tennie, hogy kiszedi egy tálra a maradék rizst, majd rátesz a tál közepére egy jégkockát. Igen, egy jégkockát. Most mehet a mikróba egy percre.
A trükk érdekessége, hogy a jég nem fog teljesen elolvadni, viszont a rizs megpárolódik, és ismét finom puha lesz.
Ám nemcsak jégkockával érhetjük el ezt az eredményt, hanem azzal is, ha egy kis vizet locsolunk a rizsre, vagy lefedjük vizes ruhával és úgy melegítjük fel.