Minden, amit a pomelóról tudnia érdemes

Minden, amit a pomelóról tudni érdemes, pomelo
Gyulladásgátló, öregedésgátló tulajdonságát és a szívre gyakorolt pozitív hatását az antioxidánsoknak köszönheti
Vágólapra másolva!
A pomelo egy nagy ázsiai citrusféle, zöld vagy sárga húsú, vastag héjú gyümölcs. Akkorára is megnőhet, mint egy sárgadinnye, sőt akár nagyobbra is. Ízét a grapefruithoz szokták hasonlítani, de annál valamivel édesebb, nem hordozza magában a keserű jegyeket. Kiváló vitamin-, ásványianyag- és antioxidánsforrás, amely az egészséges táplálkozás egyik kiemelt alapanyagává teszi. Ezeket az egészségügyi előnyöket gyűjtöttük össze, sőt azt is eláruljuk, hogyan érdemes fogyasztani.
Vágólapra másolva!

Kattintson a képre, galéria nyílik!

pomeló, pomelo, citrusféle
Minden, amit a pomelóról tudni érdemes, pomelo
Minden, amit a pomelóról tudni érdemes, pomelo
Minden, amit a pomelóról tudni érdemes, pomelo
Minden, amit a pomelóról tudni érdemes, pomelo
Minden, amit a pomelóról tudni érdemes, pomelo
Minden, amit a pomelóról tudni érdemes, pomelo
Minden, amit a pomelóról tudni érdemes, pomelo
Minden, amit a pomelóról tudni érdemes, pomelo

Pomelós sütemény

Hozzávalók a tésztához:

  • 10 evőkanál sózatlan vaj
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 és ¼ bögre liszt

Hozzávalók a krémhez:

  • 6 tojássárgája
  • ¾ bögre cukor
  • ¾ bögre frissen facsart pomelólé
  • 5 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál porcukor a tetejére

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Tegyük egy tálba a cukrokat és a vajat, majd egy konyhai robotképpel keverjük jól össze.
Lassan, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lisztet.
Vajazzunk ki egy kisebb tepsit, szórjuk meg liszttel, és nyomkodjuk bele a tésztát.
Süssük 30 percig, vagy amíg aranybarna lesz.
A krém elkészítéséhez keverjük össze a tojást és a cukrot.
Adjuk hozzá a pomelo levét és a vajat.
Tegyük fel főni a keveréket, keverjük addig, amíg besűrűsödik. Arra figyeljünk, hogy nem szabad forralni.
Öntsük a keveréket a tésztára, és tegyük vissza a sütőbe 10 percre.
Amint elkészült, majd kihűlt, szórjuk meg porcukorral.

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!