Hogyan gyorsíthatnánk fel a főzést a hétköznapok során?
![hűtő](https://cdn.origo.hu/2023/12/OQMZEE5vozg1wu0T1VAS-jQ4JNOhNQbazsi1kPU71_U/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ZiZjdkMWVkZTVjYzQxMTFiZWRlZWZiNGM5OGQ5NDBm.webp)
A hétvégék általában nyugodtabban telnek, mint a hétköznapok, több a szabadidőnk is. Ezeken a napokon érdemes rászánni mondjuk egy órát arra, hogy felkészüljünk a következő hétre – már, ami a menüt illeti.
Ha előre megtervezzük, a hétvégén már elő is készülhetünk rá. Hogyan? Nagyon egyszerű. Készítsük elő a szükséges alapanyagokat, zöldségeket, gombát, adott esetben gyümölcsöket és húst. Tisztítsuk meg és szeleteljük fel őket,
majd tegyük egy fagyasztótasakba.
Arra persze figyeljünk, hogy a húst és a zöldségeket inkább tegyük külön-külön tasakokba. A zöldségek mehetnek nyugodtan egybe.
Írjuk rá, melyik tasakban minek az alapanyagai vannak, majd tegyük a fagyasztóba. Így legközelebb csak elő kell kapnunk onnan, és már mehet is a serpenyőbe.
Nemcsak időt spórolunk magunknak a hétköznapok során, de boltba sem kell mennünk és a zöldségek sem mennek kárba a hűtőben, ha netán elfeledkezünk róluk.
Zseniális praktika!