Könnyű, légies és elegáns Pavlova-torta rózsával Valentin-napra
![pavlova torta](https://cdn.origo.hu/2023/12/Bj3F-1uQVG-OJq53w5-rg5g7xH0zp6KoukthH-hOyrQ/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2I2Zjc3Y2RkMDMyYzQyMTVhNWUwOTI1Y2NlNTUwMjlm.webp)
Hozzávalók a tortához:
Hozzávalók a krémhez:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.
Rajzoljunk fel rá egy 25 centiméteres átmérőjű kört.
Keverjük csomómentesre a kukoricakeményítőt az ecetben.
Egy másik tálban verjük keményre a tojásfehérjét a sóval.
Evőkanalanként adjuk hozzá az ecetes keveréket, közben folyamatosan keverjük tovább konyhai robotgéppel.
Keverjük bele a rózsavizet, a porcukrot és a pisztácia felét.
Halmozzuk a keveréket a sütőpapíron kijelölt körbe.
A végén készítsünk egy fészket a közepébe, és szórjuk bele a maradék pisztáciát.
Tegyük a tepsit a sütőbe, vegyük le a hőfokot 100-ra, és süssük 2 órán át.
Akkor jó, amikor a külseje szilárd és ropogós.
Kapcsoljuk ki a sütőt, és résnyire hagyjuk nyitva az ajtaját.
A krém elkészítéséhez verjük fel a tejszínt, majd keverjük bele a kivonatot és a cukrot.
Forgassuk bele az epret, és kanalazzuk a krémet a kihűlt tortára.
Díszítsük az egészet rózsaszirommal és pisztáciával.