A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Eláruljuk, hogy mit kell tenni a fokhagymával, mielőtt megpucoljuk

Ősi csodaszer a fokhagyma
Vágólapra másolva!
Ha olyan ételt készítünk, amihez sok fokhagyma kell, ezt a pofonegyszerű trükköt érdemes kipróbálni. Rengeteg időt megspórolhatunk vele - állítja a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

Fokhagymát pucolni elsőre nem tűnik olyan bonyolultnak, de ha nagyobb mennyiséget szeretnénk meghámozni, az azért már időigényesebb, pepecselős munka. Azonban van egy pofonegyszerű praktika, melynek segítségével pillanatok alatt, könnyedén megpucolhatjuk őket.

Csak tegyük a fokhagymákat meleg vízbe 10-15 percre, és utána annyira egyszerű lesz őket meghámozni, hogy néhány másodperc alatt végzünk vele.

A „forró fürdő" után ugyanis szinte teljesen ledobja magáról a héját.

Egy „forró fürdő" után a fokhagyma szinte ledobja magáról a héját. Forrás: Shutterstock

A maradék vékony réteget pedig leszedhetjük úgy, hogy a tenyerünkkel összedörzsöljük. Csodálatosan működik!

Tipp: arra figyeljünk, hogy miután kivesszük a vízből, várjunk néhány percet, amíg kihűl, nehogy megégessük a kezünket.

Ez persze főleg akkor jön jól, ha van időnk beáztatni őket, és ha olyat ételt készítünk, amibe sok fokhagyma kell - például fokhagymakrémlevest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!