A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Ha így tesszük el a maradék pezsgőt, akkor az sokáig friss marad

pezsgő, karácsony, szilveszter, buli, koccintás
A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Ha az ünnepi koccintások után maradt még pezsgő az üvegben, eszünkben se jusson kiönteni! A Mindmegette most elárulja, hogy miként lehet még napokig a palackban tartani a buborékokat.
Vágólapra másolva!

Biztosan már sokan hallottak arról a fortélyról, miszerint ha egy evőkanalat teszünk az üvegbe, majd a spájzban vagy a hűtőben tároljuk, akkor még napokig szénsavas marad a pezsgő. Nos, az a rossz hírünk, hogy ez csupán csak egy városi legenda, egyáltalán nem működik, tudományosan is bebizonyították.

Régebben a bárok törzsvendégei egy gravírozott vagy valamilyen jelzéssel ellátott kiskanalat tettek az pezsgősüvegükbe, hogy később is be tudják azonosítani azt. Így kaphatott szárnyra az a tévhit, miszerint ha a nyitott palackban akarjuk tartani a szénsavat, akkor azt ilyen módon lehet elérni.

Tipp: Az a legjobb megoldás, ha egy dugóval teljesen visszazárjuk és úgy tesszük a hűtőbe. Igaz, a parafadugós pezsgőknél ez nem vagy csak nagyon nehezen kivitelezhető, így ebben az esetben nem árt beszerezni egy pezsgőzárat, ami minden borászati boltban megtalálható. Ez az eszköz kiválóan zár és valóban megőrzi a buborékokat a palackban.

Ha újra lezártuk a pezsgőt, mindenképpen hűvös helyen, fénytől elzárva tároljuk és a hirtelen hőmérséklet-változásoktól is óvjuk.

A maradék pezsgőt egyébként mennyei fogások elkészítéséhez is felhasználhatjuk. Ez az egészben sült pezsgős csirke például tökéletes ebéd lehet akár az ünnepek után is!

A pezsgő minden ünnep elengedhetetlen kelléke. Forrás: shutterstock.com
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!