Mindenki arra törekszik, hogy az élelmiszereit a lehető legtovább felhasználható állapotban tárolja. Különösen igaz ez a zöldségekre és gyümölcsökre, mivel el akarjuk kerülni az élelmiszer pazarlást.
Egy brit kutatás szerint a paradicsom a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek egyike, az Egyesült Királyságban évente 733 millió paradicsom kerül a kukába, ami napi több mint 2 millió darabot jelent.
Az emberek többsége, amikor hazaér vásárlás után, a paradicsomot azonnal a hűtőbe teszi, azonban ez nem mindig a legokosabb döntés.
A szakértők szerint érdemes megvizsgálnunk a paradicsomot, amit vettünk.
Az érettebb darabokat, amik puhábbak és illatosabbak, vagy azonnal fogyasszuk el, vagy tároljuk hűtőben. Azonban az éretlenebb, keményebb paradicsomokat érdemes szobahőmérsékleten tárolni, ugyanis a hűtő meggátolja az érési folyamatokat, így íztelen lesz.
Forrás: DailyStar