Dame Mary Berry közel hat évtizedes karrierje során rengeteg recepttel lepte meg rajongóit. A séf szerint az egyik legegyszerűbb köret a krumplipüré, amit könnyen különlegessé lehet tenni egy-egy hozzávaló hozzáadásával.
Marry olykor krémsajtot kever a pürébe, de legújabb receptjében mustárral készíti a burgonya pürét, ami igazán megízesíti azt.
Hozzávalók:
1,5 kg hámozott burgonya
50 g vaj
100 ml tej
só és bors
2 evőkanál mustár
Elkészítés:
Először a burgonyát egyenletes kockára vágjuk fel, majd hideg sózott vízben főzzük meg. Amint a krumpli megpuhul vegyük le a tűzről és öntsük le róla a vizet. Ezután adjuk hozzá a tejet és vajat, majd egy krumplinyomóval pürésítsük a masszát. Ha a burgonya püré állagú akkor sózzuk borsozzuk és keverjük bele a mustárt. - írja a Mirror.