Ezeket az elképesztően finom thai ételeket otthon is könnyedén elkészítheti

Garnélás, tészta, illusztráció,
Baked Shrimp Scampi Linguine Pasta with Parsley on a Plate, top view. Flat lay, overhead, from above.
Fotó: Shutterstock/Liudmyla Chuhunova
Vágólapra másolva!
Egyre népszerűbbek a thai ételek Magyarországon is, a friss, ropogósra párolt zöldségek, tészták, rizses egytálételek, garnéla, egzotikus fűszerek kavalkádja a legtöbb ember szívét rabul ejti.Jó hír, hogy ezeket otthon is könnyedén elkészíthetjük, meglepve vele párunkat, családunkat, barátainkat. Mutatunk néhány egyszerű, de nagyszerű receptet, amivel garantált sikert arathatunk.
Vágólapra másolva!

1. Padthai

A legtöbb embernek a rögtön pad thai, azaz friss zöldségekkel, szójaszósszal pirított tészta ugrik be, ha a thai ételek szóba kerülnek. Valóban nagyon népszerű és ízletes fogás, amit mi magunk is egyszerűen elkészíthetünk. 

Bármilyen húsfélével, csirkével, garnélával, marhával kombíniálahtó, vegánok pedig akár tofuval is készíthetik.

 Mi most egy csirkehúsos verziót mutatunk.

Hozzávalók:

A tésztához

  • 15 dkg rizstészta (10-15dkg)
  • 15 dkg csirkemellfilé
  • 0.5 db sárgarépa
  • 3 db újhagyma
  • 0.5 db piros kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hüvelykujjnyi gyömbér
  • 50 g földimogyoró (+ egy kevés a díszítéshez)
  • 2 db tojás
  • 1 db chili
  • 50 g mungóbabcsíra (+ egy kevés a díszítéshez)
  • 0.5 csokor koriander (a díszítéshez)
  • 0.5 db lime (a díszítéshez)
  • 0.5 dl napraforgó olaj

A szószhoz

  • 2 ek barna cukor
  • 2 evőkanál tamarind paszta
  • 1 ek rizsecet
  • 4 ek halszósz
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek chiliszósz
  • 0.5 lime-ból nyert limelé

Elkészítés:

  1. A tésztát forró vízbe áztatjuk 5 percre, majd leszűrjük, és félretesszük. A csirkemellet felkockázzuk, a zöldségeket felaprítjuk.
  2. A zöldségeket vékony csíkokra szeleteljük, a fokhagymát, chilit és gyömbért felaprítjuk.
  3. A mogyorót egy aprítógéppel ledaráljuk, majd felütünk két tojást, és felverjük.
  4. Egy wok serpenyőben olajat hevítünk, majd megfuttatjuk rajta a fokhagymát, chilit és gyömbért. hozzáadjuk a feldarabolt csirkemellet, amit fehéredésig pirítunk.
  5. A húst félretoljuk a serpenyőben, majd állandó kevergetés mellett az üres felébe öntjük a tojásokat.
  6. A tojásos keverékre öntjük rá a leszűrt tésztát, majd két fakanál segítségével összekeverjük úgy, hogy a tojás finoman befedje a tésztát.
  7. Hozzáadjuk a szószt, majd a zöldségeket, darált mogyorót és a babcsírát.
  8. Néhány perc alatt összeforgatjuk, és a maradék mogyoróval, csírával, korianderrel és lime-mal elkeverjük.

A szószhoz

  1. Egy tálban elkeverjük az alapanyagokat, majd félretesszük.
  2. Összekeverjük a tésztával, és tálaljuk.
Pad, Thai, illusztráció,
Pad Thai vegetarian vegetables udon noodles in a dark background, top view. Vegetarian food in asian style. Copy space
Fotó: Shutterstock/Kiian Oksana / Shutterstock/Kiian Oksana

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!