Ezeket az elképesztően finom thai ételeket otthon is könnyedén elkészítheti
2024. június 16. 09:18
Olvasási idő: 15 perc
Baked Shrimp Scampi Linguine Pasta with Parsley on a Plate, top view. Flat lay, overhead, from above.
Fotó: Shutterstock/Liudmyla Chuhunova
Vágólapra másolva!
Egyre népszerűbbek a thai ételek Magyarországon is, a friss, ropogósra párolt zöldségek, tészták, rizses egytálételek, garnéla, egzotikus fűszerek kavalkádja a legtöbb ember szívét rabul ejti.Jó hír, hogy ezeket otthon is könnyedén elkészíthetjük, meglepve vele párunkat, családunkat, barátainkat. Mutatunk néhány egyszerű, de nagyszerű receptet, amivel garantált sikert arathatunk.
A legtöbb embernek a rögtön pad thai, azaz friss zöldségekkel, szójaszósszal pirított tészta ugrik be, ha a thai ételek szóba kerülnek. Valóban nagyon népszerű és ízletes fogás, amit mi magunk is egyszerűen elkészíthetünk.
Bármilyen húsfélével, csirkével, garnélával, marhával kombíniálahtó, vegánok pedig akár tofuval is készíthetik.
A tésztát forró vízbe áztatjuk 5 percre, majd leszűrjük, és félretesszük. A csirkemellet felkockázzuk, a zöldségeket felaprítjuk.
A zöldségeket vékony csíkokra szeleteljük, a fokhagymát, chilit és gyömbért felaprítjuk.
A mogyorót egy aprítógéppel ledaráljuk, majd felütünk két tojást, és felverjük.
Egy wok serpenyőben olajat hevítünk, majd megfuttatjuk rajta a fokhagymát, chilit és gyömbért. hozzáadjuk a feldarabolt csirkemellet, amit fehéredésig pirítunk.
A húst félretoljuk a serpenyőben, majd állandó kevergetés mellett az üres felébe öntjük a tojásokat.
A tojásos keverékre öntjük rá a leszűrt tésztát, majd két fakanál segítségével összekeverjük úgy, hogy a tojás finoman befedje a tésztát.
Hozzáadjuk a szószt, majd a zöldségeket, darált mogyorót és a babcsírát.
Néhány perc alatt összeforgatjuk, és a maradék mogyoróval, csírával, korianderrel és lime-mal elkeverjük.
A szószhoz
Egy tálban elkeverjük az alapanyagokat, majd félretesszük.