Ezzel a praktikus ebéddel több napra is megoldhatjuk az irodai étkezésünket

Csirkeragu zöldbabbal
A legjobb ételek dobozoláshoz, vagyis a meal prephez raguk mellé adhatunk párolt rizst vagy bulgurt, ezek az ételek ugyanis egy-két napot is kibírnak a hűtőben anélkül, hogy romlana az állaguk, veszítenének az ízükből vagy az élvezeti értékükből, sőt újra melegítve is finomak.
Vágólapra másolva!
Sokan tapasztalják nap, mint nap, hogy mekkora feladat hétről hétre megoldani az irodai, azaz a munkahelyi étkezést, de természetesen akadnak olyan ételek is, melyek egy-két nap múlva is finomak, így bátran lehet velük tervezni. Íme egy ínycsiklandó recept.
Vágólapra másolva!

Aki irodában dolgozik, az pontosan tudja, hogy az ebéd kardinális kérdés. Ha sokat rendelünk, az bizony meglátszik a bankszámlánk állapotán, de nem egyszerű minden nap főzni, hogy friss meleg ebédet vihessünk másnap a munkába. 

Sokan nem szeretnek több napra előre csomagolni, ugyanis sok étel íze és állaga már nem az igazi másnap vagy harmadnap. 

A rántott hús bundája megpuhul, a carbonara tésztája megszívja magát és kiszárad, a hal pedig képes bebüdösíteni a melegítés során az irodai konyhát.

Csirkeragu zöldbabbal
Ezzel az étellel napokra megoldja az irodai ebédet.
Fotó: Mindmegette

A legjobb ételek dobozoláshoz, vagyis a meal prephez raguk mellé adhatunk párolt rizst vagy bulgurt, ezek az ételek ugyanis egy-két napot is kibírnak a hűtőben anélkül, hogy romlana az állaguk, veszítenének az ízükből vagy az élvezeti értékükből, sőt újra melegítve is finomak. 

Egy jó csilisbab, pörkölt, paprikás krumpli, pásztortarhonya, rakott krumpli szintén remek választás lehet, mi most azonban egy zseniális és finom zöldbabos csirkeragu receptjét hoztuk el. Ez az étel tökéletes irodai munka mellé, de a gyerekek is imádni fogják!

Csirkeragu zöldbabbal

Hozzávalók:

  • 3 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • bors
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 5 dl főzőtejszín
  • 40 dkg zöldbab

Elkészítése:

  1. A zöldbabos csirkeragu elkészítéséhez a felhevített olajon megpirítjuk a megtisztított és feldarabolt hagymát és az apróra vágott fokhagymát.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a paradicsompürét és a tejszínt.
  3. Összefőzzük, majd hozzáadjuk a zöldbabot, és fedő alatt alacsony lángon kb. 30 perc alatt készre főzzük, ha szükséges, tovább fűszerezzük. Főtt rizzsel tálaljuk.

Ha további finom receptekre is kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalára!



 



 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!