A Mindmegette sütimestere több száz pogácsát sütött az árvízi védekezésben dolgozóknak

pogácsa, árvíz
Vágólapra másolva!
Rengeteg helyen okoz egyre nagyobb problémát az árvíz. A Duna várhatóan a hétvégén tetőzik, ám tovább is szükség lesz az önkéntesek és a hivatásos katasztrófavédők munkájára, hogy visszatartsák a vizet. A megfeszített munkát végzőknek is kell a segítség, akik örülnek minden apróságnak, így a finom falatoknak is. A Mindmegette.hu most erről készített egy összeállítást.
Vágólapra másolva!

A gátakon dolgozóknak is szüksége van segítségre, és nemcsak az önkéntes erő, hanem bármilyen adomány is hasznos lehet. 

300 darab juhtúrós pogácsát készített, amit reggel át is adott az önkénteseknek

A Mindmegette.hu most arról ír, hogy az alsógödi önkéntes tűzoltóság felhívását a Mindmegette sütimestere, Farkasinszki Ildikó is olvasta, aki gödiként úgy érezte, segítenie kell. A Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület számára, a gátakon dolgozó embereknek 300 darab juhtúrós pogácsát készített, amit reggel át is adott az önkénteseknek.

A homokzsákolásban most nem tudtam részt venni, de juhtúrós pogácsát tudok sütni. 300 db készült az árvízi védekezésben részt vevő katonáknak, tűzoltóknak, katasztrófavédelmiseknek, civileknek. Köszönjük, hogy vigyáznak ránk!

 – írta Ildikó.

A katonáknak is sütnek-főznek a helyiek

A békéscsabai Kira vendéglő tulajdonosa és csapata négyszáz főre készített csülkös babgulyást a budapesti gátakon, az árvízi védekezésben résztvevőknek. Ásós Géza, saját kontójára 250 liter isteni levessel lakatta jól az ott dolgozó embereket.

Az Origo arról is beszámolt, hogy elképesztő mértékű az összefogás: a helyiek hálásak a katonáknak, akik mindent megtesznek, hogy megvédjék őket az árvíztől. Havasi Gergő szakaszvezető elmondta lapunknak, hogy nagyon szervezetten zajlik a homokzsákok töltése, pakolása, és a falak építése is. Hozzátette azt is, hogy első tapasztalata a mostani, és ami nagyon szimpatikus volt számára, hogy a civil társadalom és a Magyar Honvédség között létrejött az a híd, amiről a kampányban sokszor beszéltek már. 

Ez a híd élő, hiszen a civilek, a helyiek elképesztően nagy mértékben támogatnak minket. Jómagam bementem egy kávézóba, hogy igyak egy kávét, és látták, hogy a gátról jövök, egyenruhában vagyok, és máris mondták, hogy nem tartozom semmivel, fogyasszam egészséggel, és kérdezték, kérek-e még valamit, mert nem kell fizetni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!