Ezuttal most a szilvás receptek legjavát hoztuk el, amelyek teljesen új fényben mutatják be ezt az ízletes gyümölcsöt a szilvaszezon idején.
Az őszibarackos saláták népszerűségének fényében érdemes a friss szilvát választani a szilvaszezon közepén. A krémes mozzarella, a füstös póréhagyma és a borsos vízitorma együttese igazi ízkavalkádot teremt. A saláta nemcsak látványos, hanem egy igazi gasztronómiai élmény is, amely tökéletes előétel, vagy köret lehet.
Az édes és csípős szilvaszósz kivételes ízharmóniát nyújt, amely tökéletesen kiegészíti a húsételeket, főleg a sült kacsát. A őszi gyümölcs ihlette szilvaketchupot chili, fokhagyma és gyömbér ízesíti, így igazán különleges élményben lesz részünk. Ne felejtsük el, hogy hűtőben csak egy hétig áll el, szóval érdemes gyorsan elfogyasztani!
Ez a recept garantáltan meglepi a családot. A szilva ízletes pác, amelyet fokhagymával, fekete borssal, korianderrel és édesköménymaggal kombinálunk. A pácba áztatott csirkecombok a sütőben együtt sülnek a szilvával, így egy igazán ínycsiklandó fogást kapunk a szilvás húsos ételek körében.
A japán umeboshi, azaz a pácolt ume-szilva különleges ízt kölcsönöz az ételeknek. Kísérletezzünk a szilvával is, hiszen az erjesztett szilva hasonlóan sokoldalúan felhasználható. Kiválóan illik kacsasültekhez, sertéshúsokhoz, vagy akár salátaöntetekhez is, izgalmas új ízeket varázsolva az asztalunkra.
A grillezett szilva íze páratlan, és tökéletesen harmonizál az édes labneh-jal, amely joghurt és méz keveréke. A salátát érdemes dukkah fűszerkeverékkel gazdagítani, ami pisztáciát, szezámmagot és fahéjat tartalmaz. Ez az étel nemcsak tápláló, hanem a szezon egyik leginkább lenyűgöző receptje is!
A szilva nem csupán édességek alapanyaga; sokkal több lehetőség rejlik benne, gondoljunk csak a szilva leves, szilva saláta, szilvás csirke, szilvás pulykamell, és a grillezett szilva alkotta „seregre.”
Kísérletezzünk bátran, és fedezzük fel ezt a csodás gyümölcsöt új, izgalmas formákban hiszen a szilva ára idén sincs az egekben! Végezetül pedig Jó étvágyat!