Tápláló, immunerősítő leves az őszi nátha és levertség ellen

immunerősítő leves, immunerősítőleves, erő leves, erőleves
Fotó: Shutterstock/Irina Rostokina
Vágólapra másolva!
Amint hűvösebbre fordul az idő, gyakran érezhetjük magunkat fáradékonynak, lehangoltnak, gyengének, és a fertőzésekre is fogékonyabbakká válunk. Ezen segít egy kellemes, tartalmas, forró leves, ami után újra erőre kapunk. Lássuk, hogyan készül.
Vágólapra másolva!

Betegnek lenni senki nem szeret, ezért már a megfázás első tüneteit követően igyekszünk tenni azért, hogy megerősítsük immunrendszerünket, és kiűzzük a szervezetből a kellemetlen kórokozókat. Az  NHS  idén hármas járványra figyelmeztet –a Covid, az influenza és RSV vírusok egyszerre támadnak – ezért kulcsfontosságú, hogy mindent megtegyünk egészségünk megőrzése érdekében. Egy táplálkozási szakértő megmutatta, melyik az a leves, amit mindig elkészít, ha kissé gyengének vagy betegnek érzi magát.  Emily English, aki @emthenutritionist néven oszt meg tartalmakat a TikTokon, most egy csodás gyógyleves receptjét tette közzé, ami sült pirospaprikából  és csípős paprikapasztából készül. Az egyszeű, de nagyszerű recept sokaknak felkeltette az érdeklődését. A szakértő elmondta, hogy a leves tele van hasznos tápanyagokkal, kiemelkedő C-vitamintartalommal rendelkezik, így támogatja az immunrendszert, némi sajtos pirítóssal tálalva pedig kellőképpen laktató is.

Hozzávalók:

1 üveg sült pirospaprika, lecsepegtetve

1 csirkehúsleves kocka

1 vöröshagyma

3 szárított paradicsom

1 evőkanál csípős paprikakrém

Friss bazsalikom

40 g fetasajt 

1 tk apróra vágott fokhagyma

Kovászvagy élesztő

Parmezán

immunerősítő leves, immunerősítőleves, erő leves, erőleves
Fotó: Shutterstock/Irina Rostokina

Emily English bejegyzésében megemlítette, hogy 

a pirospaprika több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, és elmondta, hogy rajong a csípős paprikaszószért, ami csodás, melengető ízt ad a levesnek,

 ráadásul bármelyik szupermarketben beszerezhető.

Ezután bemutatta, hogyan készül kedvenc levese:

  1. Egy mély serpenyőben dinszteljük meg a lilahagymát 2 teáskanál olívaolajon, néhány apróra vágott bazsalikom szárral és egy csipet sóval 5 percig, amíg megpuhul
  2. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát, a paprikakrémet, szárított paradicsomot és pirított paprikát, alaposan keverjük össze, és pirítsuk további 2 percig.
  3. Tegyünk hozzá annyi csirkealaplét, hogy ellepje a zöldséget, majd pároljuk 10 percen keresztül.
  4. Adjuk hozzá a fetát és a friss bazsalikomot, és ízesítsük feketeborssal, majd turmixoljuk simára.

A sajtos pirítóshoz reszeljünk némi parmezánt egy tapadásmentes serpenyőbe, kenjöünk a kenyérszeletekre kevés chilipasztát, majd mártsuk bele a parmezánba, ezután 4-5 percen keresztül süssük,

 míg aranybarna és ropogós lesz. Fordítsuk meg és süssük a másik oldalát is néhány percig. 

Végül a levesbe morzsoljunk némi feta sajtot, díszítsük friss bazsalikommal és egy csipetnyi chilipehellyel, mielőtt a pirítóssal együtt tálalnánk. 

Egy hónappal ezelőtt egy másik hasonlóan finom immunerősítő leves receptjét mutattuk meg, amit Dr. Hazel Wallace orvos, személyi edző és táplálkozási szakértő tett közzé az Instagramon. Mások egy tányér forró húslevesre esküsznek, ami a nátha legyőzését illeti.

Forrás: Mirror

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!