Ezért kerüljön a hétvégi asztalra ezúttal rakott kelkáposzta - videó

rakott kelkáposzta
Minden szempontból érdemes hétvégén kipróbálni a rakott kelkáposzta receptjét.
Vágólapra másolva!
A rakott kelkáposzta nemcsak ízletes, hanem laktató fogás is, amely könnyedén elkészíthető, ideális választás ebédre, hiszen akár több napig is elég étkezést biztosít a család számára. A káposzta pedig, mint az egyik legegészségesebb zöldség, nemcsak az emésztést segíti, hanem vitaminjaival hozzájárul a szellemi frissességhez és a bőr egészségéhez is. Mutatjuk, miért érdemes változatosan készíteni ezt a sokak által alábecsült zöldséget.
Vágólapra másolva!

A káposztából (legyen az kelkáposzta vagy akár kínai kel) nagyon finom rakottas készíthető. A rakott kelkáposzta ráadásul az egyik legnépszerűbb tartalmas étel, ami nemcsak finom, de több napra is elegendő főtt étel kerülhet a családunk asztalára, ha elkészítjük.

rakott kelkáposzta
Minden szempontból érdemes hétvégén kipróbálni a rakott kelkáposzta receptjét.

Másnap ráadásul még finomabb is, amikor összeérnek az ízek és a rizs átveszi a húsos ragu fűszeres aromáját, valamint a sós-fokhagymás tejföl krémességét.

 Ha fokozni szeretnénk az élvezeteket, akkor a tetejére kerülhet reszelt sajt vagy akár bacon is!

Rakott kelkáposzta

Hozzávalók:

  • 1,5 kg kelkáposzta
  • 20 dkg rizs
  • étolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 50 dkg darált hús (sertés vagy pulyka)
  • bors
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 pohár tejföl

Elkészítés:

  1. A káposzta torzsáját kivágjuk, majd a káposztát nagy cikkekre vágjuk és sós vízben 15-20 percig főzzük. Leszűrjük róla a vizet, a káposztát lazán kinyomkodjuk.
  2. A rizst megpároljuk a szokott módon kétszeres mennyiségű vízben.
  3. A vöröshagymát apróra vágjuk.
  4. Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a saját leve elfő. Megszórjuk a paprikával, és egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
  5. Egy tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizs nagyrészét, megkenjük tejföllel, majd rátesszük a húst, rétegezzük újból rizzsel, végül befedjük a maradék káposztával, és meglocsoljuk a tejföllel. Sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Ha további népszerű fogások elkészítésére is kíváncsi, keresse fel a Mindmegette oldalát!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!