A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Megjelent a Netscape 6 előzetes verziója<br/>

Vágólapra másolva!
Két éve várt áttörés történt a böngészők piacán: megjelent a Netscape 6 előzetes változata, amely tartalmazza a régóta várt Gecko oldalmegjelenítő motort. A bejelentést Steve Case, az American Online vezetője tette meg, röviden összefoglalva annyit mondott: a Netscape-varázslat visszatért.
Vágólapra másolva!

A 6-os Netscape újdonságai közül az újjáírt és áttervezett oldalmegjelenítő motoron kívül kiemelkedik a kezelőfelület egyszerűsödése és külső, valamint tartalmi testreszabhatósága. A felhasználók különféle "ruhákat" letöltve tudják megváltoztatni a szoftver külsejét, valamint a bal oldalt meglapuló MySidebar tartalmát is maguk állíthatják össze, kiválogatva, hogy a világ vezető tartalomszolgáltatóinak anyagából mi kerüljön bele és mi nem az egy kattintásra előkerülő sávba.

A Netscape szerint böngészőjük, összehasonlítva a Microsoft Internet Explorerrel, gyorsabban jeleníti meg az egyes oldalakat, és mintegy 25-30 százalékkal kevesebb helyet foglal. A korábbi verzióktól eltérően a 6-os Netscape már szorosan integrálja magában az American Online üzenetkezelő rendszerét, az AIM-ot, valamint támogatja a hivatalosan elfogadott legújabb internetes szabványokat.

A Netscape 6 képernyője

A böngésző új verziója csupán egy alkalmazás, amely Gecko motorra épül, mondták a Netscape vezetői, az igazi újítás nem a szoftver maga, hanem a teljesen új, internetes oldalak megjelenítését végző technológia, amelynek nem a 6-os böngésző lesz az egyedüli alkalmazása. Az AOL ugyanis több nagyvállalattal, többek között az IBM-mel, a Nokiával és a Sun Microsystemsszel írt alá licencszerződést. Nemrég az első konkrét eszköz is megszületett, miután a Gateway az AOL-lal közösen látott neki Gecko motort tartalmazó kliensgépek fejlesztésébe.

A vezető internetszolgáltató továbbra is támogatni kívánja a nyílt-kód projektet, az új böngésző sokat köszönhet a Mozilla.orggal kötött együttműködésnek, ugyanis a szoftverkód alakulását nagyban befolyásolták azok a szakemberek, akiket bevont a munkába a Mozilla.

A szoftver előzetes verziója több operációs rendszerre letölthető, a végleges megjelenés dátumáról az AOL képviselői egyelőre még nem nyilatkoztak, ahogyan arról sem, hogy az AOL saját kliensprogramja, amely jelenleg még az Internet Explorer motorjára épül, mikor fog áttérni a Geckóra.

(WiredNews)

Ajánló:

A vezető amerikai internetszolgáltató honlapja

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!