Kutatók állítják: ők is feltörték az SDMI-technológiát<br/>

Vágólapra másolva!
Amerikai egyetemeken dolgozó kutatók közölték, az SDMI.org által közzétett digitális zenék védelmére szolgáló négy kódolási algoritmus mindegyikét sikeresen feltörték.
Vágólapra másolva!

A Princeton, a Rice Egyetem, valamint a Xerox PARC szakemberei közösen jelentették be, hogy az SDMI.org által közzétett digitális védelemmel ellátott zenefájlokból sikerült kiszűrni a vízjelet, és ezáltal a tömörített audioanyagok szabadon terjeszthetővé váltak.

Az SDMI.org a szabványosítás előtt álló tartalomvédő eljárás tesztelésére szeptemberben versenyt hirdetett a hackerek számára, 10 000 dollár megosztott jutalmat ajánlva azoknak, akiknek sikerül megfosztani az egyes digitális zenéket az SDMI-jelölésektől.

A Salon.com internetes magazin alig néhány nappal az esemény lezárását követően azt állította, hogy egyik algoritmus sem állta ki a próbát. Az SDMI.org és a Salon ezt követően nyilatkozatháborúba kezdett, a zeneipar közel kétszáz képviselőjét tömörítő szervezet közölte, túl korai még bármiféle eredményről beszélni.

Elemzők úgy vélik, az SDMI technológia sikertelensége érzékenyen érinti a lemezipart, mivel a kiadók ettől a technológiától várják az illegális zene terjedésének megállítását. Az SDMI.org képviselője ezzel szemben úgy nyilatkozott, az SDMI-eljárás végső kidolgozását nem fogja gátolni az sem, ha tényleg sikerült mind a négy algoritmust feltörniük a hackereknek.

(AssociatedPress)

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről