A Napster önkorlátozást vállalt a bíróság előtt<br/>

Vágólapra másolva!
Ahogy az a Napster tárgyalásain lenni szokott, a meglepetés ezúttal sem maradt el: egyelőre nem született meg a bírói döntés, a fájlcserélő hálózat viszont bejelentette, hogy önkéntesen egy olyan szűrőrendszert léptet életbe, amely már a meghallgatást követő hétvégén jogvédett zenék millióinak cseréjét akadályozhatja meg a hálózatán belül.
Vágólapra másolva!

David Boies, a Napster ügyvédje Marilyn Hall Patel bírónő előtt elmondta: számos szakemberük éjt nappallá téve munkálkodott azon, hogy kidolgozzon egy módszert a jodvédett zenéket hordozó fájlok blokkolására. Az eredmény: az egyes felhasználók saját PC-in található zenei fájlok neveinek feltöltése és a nagy, közös kínálati lista letöltése közé helyeztek el egy szűrőt, aminek köszönhetően egyes fájlnevek egyszerűen nem jelennek meg a letölthető zenék katalógusában.

A szűrő azon a többezer dalból álló listán alapszik, amely egy tételeit a felperes zenei kiadók, illetve a Napstert korábban támadó Metallica, Dr. Dre, továbbá más zenével foglalkozó cégek juttattak el a Napsterhez.

Mint arról korábban beszámoltunk, az újabb meghallgatásra most azért került sor, mert a fellebbviteli bíróság "túlzónak" minősítette az első fokon eljáró bírónő 2000. július 26-án hozott döntését. A döntésnek gyakorlatilag csak úgy lehetett volna érvényt szerezni, ha a Napster felfüggeszti működését a várhatóan több hónapig tartó tárgyalás idejére. Ezért a bírónőnek új előzetes döntést kell hoznia, amely a következő napokban vagy hetekben bármikor megszülethet.

Ajánló:

Korábban:

A világ legnépszerűbb zenecserélő hálózata fenekestül felforgatta a zeneipart

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről