A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Hibára bukkantak a Sun legújabb processzorában<br/>

Vágólapra másolva!
A Sun Microsystems bejelentette, hibára bukkantak a nemrég forgalomba hozott UltraSparc III processzorokban. A problémát a Sun mérnökei a lebegőpontos egységben fedezték föl, miután azt tapasztalták, hogy a processzort tartalmazó gépek néha maguktól újraindulnak.
Vágólapra másolva!

A hibás chipeket csupán a Blade 1000 munkaállomások első sorozatába építették be - közölte a Sun szóvivője. Kasey Holman elmondta, ezekhez a komputerekhez már kiadták azt a szoftveres javítást, amely kikapcsolja a processzor hibás részét.

Holman elismerte, hogy bizonyos körülmények között mindez teljesítménycsökkenéshez vezethet. A szóvivő azonban hozzátette, elsősorban a tudományos és mérnöki munkát végzők számíthatnak érezhető változásra, mivel munkájuk során ők használják leginkább a processzor lebegőpontos számításokat végző modulját.

Elemzők szerint az UltraSparc III chipben észlelt hiba nem lesz hatással a Sun eladásaira, azonban az biztos, hogy rossz fényt vet a szervergyártással foglalkozó cégre. Hogy a Sun megőrizhesse a piacon elért vezető pozícióját, különösen fontos számára az új processzor sikere.

A bevezetést követően az UltraSparc III technológiának több nehézséggel kellett szembenéznie. Egyrészt a vásárlók a vártnál kisebb érdeklődést mutattak az új lapkával szerelt szerverek és munkaállomások iránt, másrészt gyártási nehézségek miatt még mindig nem sikerült elérni a 900 Mhz-es órajelet.

(ZDNN)

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!