Bajban a tajvani félvezetőgyártók

Vágólapra másolva!
A megelőző hónapok csökkenő kereslete után a tajvani chipgyártók számára újabb csapást jelent az amerikai terrortámadás.
Vágólapra másolva!

A félvezetőket és egyéb számítógép-alkatrészeket gyártó tajvani ipar számára jelentős bevételkiesést jelenthet a terroresemények miatt vélhetően még tovább csökkenő amerikai kereslet. Lévén, hogy Tajvant a világ legnagyobb elektronikus alkatrész-gyártói között tartják számon, az egyik fő felvevő piac pangása a teljes nemzetgazdaság számára jelenthet számottevő visszaesést.

A hosszú ideje tartó megtorpanás után az IT-ipar vezetői legalább egy kis mértékű növekedésben reménykedtek az év végi időszakban, de a közelmúlt eseményei után szinte minden elemző egyetért abban, hogy ezek a remények semmisnek tekinthetőek.

A tényt, hogy a baj soha nem jár egyedül, jól jelzi, hogy a világ vezető félvezetőgyártóit tömörítő szövetség, a SEMI szeptember 17-re összehívott éves konferenciáját egy közelgő tájfun miatt el kellett halasztani. Az egyelőre keddre halasztott konferenciának a Taipei-i World Trade Center ad otthont.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!