A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Érkezik a terabájtos optikai lemez

Vágólapra másolva!
Rövidesen forgalomba kerülhet az az optikai lemez, mely akár 1 TB adatot is képes tárolni, adatátviteli sebessége pedig eléri az 1 gigabitet.
Vágólapra másolva!

A rövid időn belül hozzáférhető technológia a japán OptWare cég fejlesztése, a módszer azonban az amerikai védelmi kutatóintézet (DARPA) eljárásán alapul. A japán vállalat optikai adattárolási módszere során az információk digitális holografikus írási módszerrel kerülnek fel a korongokra, hasonlóan működik a leolvasás is. Az adatok háromdimenziós szerkezetben kerülnek fel az optikai lemezekre.

A költséges, kereskedelmi forgalmazásra alkalmatlan és nem utolsó sorban költséges laboratóriumi módszer fogyaszthatóvá tételét az OptWare végezte el. A vállalat a steril eljárást oly módon alakította át, hogy a jelenlegi CD, illetve DVD korongokon is működik a háromdimenziós információtárolási modell. Míg a hagyományos vöröslézer egy pontba egy bitnyi információt helyez el a lemezen, a holografikus eljárásnál ez a szám 1 millió - állítja a cég. Az OptWare holografikus módszere a sugarat 1 millió különálló sugárra bontja, melyek térben helyezik el az adatokat.

Az OptWare ígérete szerint az első terabájtos lemezek az idei év második felében kerülnek kereskedelmi forgalomba. A cég tervei szerint először "HoloDrive" és az egyszer írható korong kerül piacra, ezeket követi majd az RW-verzió.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!