A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Microsoft-alapon az OTP rendszere

Vágólapra másolva!
A mind hardverelemekre, mind a szoftverinfrastruktúrára kiterjedő teljes infrastruktúra-fejlesztés a bank 450 fiókját érinti.
Vágólapra másolva!

A Microsoft Magyarország tanácsadó csoportjának (Microsoft Consulting Services, MCS) vezetése mellett 30 bankfiók és 10 további telephely már sikeresen átállt az új rendszerre a próbaüzemelési projekt során, a hátralévő több mint 400 fiók átállítása március 11-én kezdődött el. A végleges rendszerben közel 5000 PC munkaállomás és több, mint 450 fiók-kiszolgáló fog Windows 2000 operációs rendszert futtatni egyéb Microsoft alkalmazásokkal.

Az OTP az elmúlt évben úgy döntött, hogy teljesen új bankfiók-rendszert vezet be (SUBA: Standard Universal Banking Application), melynek eredményeként univerzális ügyintézői felhasználói felület létesül a bank back office rendszereivel, ezáltal tovább nő a bankfiókok dolgozóinak termelékenysége és munkahatékonysága. Több mint 450 bankfiókban kerül telepítésre az új alkalmazás, melyet közel 5000 asztali számítógépen használnak majd. A bank a Microsoft Windows 2000 operációs rendszert választotta az új alkalmazás platformjául. Minden ügyfélszámítógépen Windows 2000 és a Microsoft Office XP fog futni, az egyes fiókokat egy-egy Windows 2000 Server szolgálja ki.

A projekt kihívása egy olyan infrastruktúra megtervezése és kiépítése volt, amely központilag, korlátozott számú kezelőszemélyzettel üzemeltethető és felügyelhető. Az egyik legfontosabb felügyeleti funkció a távoli felügyelet volt, azaz annak lehetősége, hogy át lehessen venni megtekintésre a felhasználó előtt látható képernyőt annak érdekében, hogy a központi segítségnyújtó részleg telefonos támogatást biztosíthasson.

Az OTP több mint 30 bankfiókot és 10 további telephelyet (például oktatóirodákat) állított át az új rendszerre a próbaüzemelési projekt során. A sikeres tesztek után a teljes fiókhálózat átállítása március 11-én indult el és a tervek szerint 2002 júniusára minden bankfiókban be fog fejeződni a bevezetés.

Az új fiókrendszer bevezetése szervesen illeszkedik azon informatikai projektek sorába, melyek az OTP piaci vezető szerepének megerősítését, a bank eredményességének további növelését célozzák.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!