Jóval több SMS-t küldtünk húsvétkor

Vágólapra másolva!
Számottevő növekedést tapasztalt mindhárom hazai mobilszolgáltató szöveges üzenetforgalmában húsvét hétvégéjén.
Vágólapra másolva!

A Pannon GSM szakemberei húsvét első napján 34 százalékkal nagyobb SMS-forgalmat regisztráltak egy átlagos vasárnaphoz képest. Ezzel szemben húsvét vasárnap a tavalyi év azonos időszakához képest is 25 százalékkal több üzenetet küldtek a cég ügyfelei, ekkor összesen 1,8 millió SMS hagyta el a Pannon GSM mobilhálózatát. A társaság kiemelte még, hogy a képek és hangok küldését lehetővé tevő MMS-üzenetekből az ünnepek alatt másfélszer annyit küldtek el a hálózatról, mint egy átlagos napon.

A Vodafone-nál kérdésünkre elmondták, hogy az ünnepek során összesen 30 százalékos növekedést tapasztaltak egy átlagos naphoz képest, azt azonban nem árulták el, hogy a cég ügyfelei összesen hány SMS-t küldtek el telefonjaikról az ünnepek alatt.

A Westel közlése szerint az ünnepek első napján, szombaton az előfizetők 70 százalékkal több SMS-t továbbították mobiljaikról, mint egy átlagos napon, és kiemelkedő üzenetforgalmat hozott még húsvét hétfő is. A ünnep három napja alatt 9 millió üzenet ment keresztül a Westel rendszerén, ebből a mobilcég ügyfelei 5,5 milliót küldtek ismerőseiknek. Emellett a vállalat húsvéthoz igazított tartalmakat - például háttérképeket, operátorlogókat - kínáló WAP-oldalát másfélszer annyian keresték fel, mint karácsonykor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről