A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Microsoft-üzenetként terjed az új féreg

Vágólapra másolva!
Önmagát egy, a Microsoft terméktámogatási részlegétől érkező üzenetnek álcázó e-mail féreg ütötte fel fejét a világhálón. A program képes önmagát frissíteni, azonban csak májusig végéig képes kárt okozni.
Vágólapra másolva!

A Palyh és Mankx néven ismert féreg egy hamisított microsoftos e-mail címről érkező elektronikus levélnek álcázza magát, s az ehhez csatolt .PI vagy .PIF kiterjesztésű EXE fájl tartalmazza magát a kártékony kódot. A vélhetően Hollandiából eredeztethető, Windows operációs rendszereket támadó e-mail féreg lefutását követően bemásolja magát a Windows könyvtárba, illetve elhelyezi magát az adott számítógépről elérhető összes hálózati meghajtón is.

Emellett a Palyh e-mail címek után kutakodva végigpásztázza a merevlemezen lévő bizonyos kiterjesztésű fájlokat (TXT, EML, HTML, HTM, DBX, WAB), majd saját SMTP-motorját használva továbbítja is magát ezekre a címekre. Bár maga a vírus nem destruktív, egy beépített komponense lehetővé teszi, hogy a weben keresztül önmagát frissítse, így eszköztára a későbbiekben veszélyesebb funkciókkal bővüljön. Ugyanakkor a vírus készítője egy időzítőt is elhelyezett a programban, így az csak 2003. május 31-ig marad aktív. A Palyh féreg az Egyesült Államokban, Európában és Ausztráliában lévő számítógépeken is felütötte már a fejét.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!