A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ellenzéki netezőt börtönöztek be Vietnamban

Vágólapra másolva!
Kémkedés vádjával tizenhárom évi börtönbüntetésre ítéltek szerdán Hanoiban egy ellenzéki gondolkodású orvost, aki a vietnami kormányt bíráló írásokat tett közzé az interneten.
Vágólapra másolva!

Mellékbüntetésként a férfinak szabadulását követően még három évet házi őrizetben kell töltenie. A 34 éves Pham Son Hongot, egy vietnami gyógyszergyár alkalmazottját tavaly március végén vették őrizetbe Hanoiban, nem sokkal azt követően, hogy saját fordításában az interneten közzétette az amerikai külügyminisztérium honlapján talált, "Mi az a demokrácia" című elemző írást.

A vietnami hatóságok nem tették lehetővé, hogy a tárgyaláson részt vegyen az Egyesült Államok, Kanada és Ausztrália, illetőleg néhány EU-tagállam hanoi diplomáciai képviseletének egy-egy képviselője, annak ellenére, hogy az érintett nagykövetségek a szabályoknak megfelelően előzetes engedélyt kértek megbízottjuk részvételére.

Pham Son Hong ügyében az elmúlt napokban tiltakozásukat fejezték ki nemzetközi emberjogi szervezetek, így az Amnesty International, a Human Rights Watch és a New York-i székhelyű, Bizottság az Újságírók Védelmére (CPJ) elnevezésű szervezet is. Tavaly decemberben kémkedés vádjával egy 47 éves vietnami férfit 12 évi börtönbüntetésre ítélt egy helyi bíróság.

Pham Son Hong börtönbüntetése kapcsán tiltakozását fejezte ki az Egyesült Államok, illetve számos emberi jogi szervezet is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!