A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Matáv-eTel: új összekapcsolási szerződés

Vágólapra másolva!
A Matáv és az eTel Magyarország Kft. aláírta a két cég közötti új összekapcsolási szerződést, s így már fizikailag is összekapcsolhatók a távközlési hálózatok.
Vágólapra másolva!

A társaságok közleménye szerint az új szerződés a hosszú távú előremutató különbözeti költségek módszerén (Long Run Incremental Cost - LRIC) alapul. A LRIC árait a Hírközlési Döntőbizottság (HDb) is jóváhagyta. Az eTel Magyarország a távközlés liberalizációs folyamatának kezdetén, 2002 januárjában nyújtotta be az összekapcsolásra vonatkozó első ajánlatát a Matávnak.

Az eTel volt Magyarországon az első nem-mobil távközlési szolgáltató, amely az új hírközlési törvény feltételei szerint kötött összekapcsolási szerződést egy másik telekommunikációs szolgáltatóval, a Pannon GSM-mel, majd a többi szolgáltató vállalattal is sorra megállapodott.

A Matávval az első megállapodást 2002 májusában kötötte az eTel, amely akkor a teljesen felosztott költségek módszerén (Fully Distributed Cost - FDC) alapult. A HDb május 19-én fogadta el a Matáv új, az Európai Unióban bevett szabályok (LRIC) szerint számított hálózat-összekapcsolási és bérelt vonali referenciaajánlatát, az úgynevezett MARIO-t. Az újonnan elfogadott összekapcsolási díjak 18-37 százalékkal kisebbek a korábbi díjakhoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!