Vágólapra másolva!
Egy 23 éves fiatalembernek sikerült feltörnie az izraeli titkosszolgálat honlapját: a férfit letartóztatták, és bíróság elé állították.
Vágólapra másolva!

Egy izraeli fiatalember törte fel a Moszad titkosszolgálat internetes honlapját - közölte hétfőn az izraeli rádió. A 23 éves férfit, akinek neve nem ismeretes, letartóztatták, és Jeruzsálemban bíróság elé állították. A rádió nem közölte, az eset konkrétan mikor történt, s a hírszerző szolgálatokat felügyelő miniszterelnöki hivatal sem fűzött megjegyzést a történtekhez.

Az egykor olyannyira titkos Moszad, amely még igazgatójának nevét sem engedte nyilvánosságra hozni, az utóbbi években kissé nyitottabbá vált – emelte ki az AP amerikai hírügynökség. Tavaly létrehozta internetoldalát, így próbálván bővíteni a toborzandók körét, lehetővé téve, hogy az ügynöknek jelentkezők online felvételi kérelmet nyújthassanak be. Előzőleg csak meghívás alapján válhatott valaki a Moszad emberévé.

A tárgyaláson a védelem arra hivatkozott, hogy a vádlott - aki maga is jelentkezni kívánt a Moszadhoz - csak arról akart megbizonyosodni, hogy az általa beküldött adatok biztonságban vannak-e és nem kerülhetnek-e illetéktelen kezekbe. Az ügyvéd bírálta a Moszadot, amiért az egyáltalán bíróságra vitte az ügyet, ahelyett, hogy saját honlapjának biztonságát ellenőrizné.

A bíróság által tanúnak felkért szakértő megállapította, hogy a fiatalember igen kifinomult módszerrel jutott be a rendszerbe. A szakértő elmondta azt is, hogy naponta százak próbálják feltörni a Moszad honlapját, de többnyire Izraelen kívülről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!